Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming
Menu Sluiten

Vakantie in Roemenië

Roemenië, gelegen in Oost-Europa, is een opkomende vakantiebestemming met een rijke geschiedenis, diverse landschappen en gastvrije cultuur. Dit land wordt vaak over het hoofd gezien, maar biedt reizigers een unieke en betoverende ervaring. Roemenië biedt reizigers een onvergetelijke mix van natuurlijke pracht, geschiedenis en cultuur. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de bergen, culturele verkenning in steden of ontspanning in de natuur, Roemenië heeft voor ieder wat wils. Een vakantie in dit betoverende land is een reis vol verrassingen en onvergetelijke ervaringen.

Lees meer

De natuur van Roemenië


Roemenië is gezegend met een overvloed aan natuurschoon. De Karpaten doorkruisen het land en bieden uitstekende mogelijkheden voor wandelen en prachtige busreizen. Het Donaudelta-gebied, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een paradijs voor natuurliefhebbers.

De gastvrije bevolking


De Roemeense bevolking staat bekend om haar gastvrijheid en heerlijke keuken. Proef traditionele gerechten zoals mămăligă (maïspap), sarmale (gevulde koolbladeren) en geniet van lokale wijnen.