busreizen waarom oad

  Service & Contact  Telefonisch Contact
  Voor reisinformatie of een bestaande/nieuwe reservering

  Telefoonnummer: 0547-28 44 88
  Maandag: 09.00-18.00 uur
  Dinsdag: 09.00-18.00 uur
  Woensdag: 09.00-18.00 uur
  Donderdag: 09.00-19.00 uur
  Vrijdag: 09.00-18.00 uur
  Zaterdag: 09.00-18.00 uur
  Zondag: gesloten

  Contact bij een noodgeval buiten de openingstijden
  Heeft u buiten de kantooruren een noodgeval dan kunt u ons bereiken op 0547-28 44 33 (noodnummer)!

  Contactformulier
  Stuur ons een bericht middels een contactformulier .

  Reactie / Klacht
  Heeft u een klachten of wilt u iets doorgeven over een reeds gemaakte reis? U kunt deze indienen via onderstaande formulier. Wij streven ernaar zo spoedig mogelijk een besluit te nemen over uw klacht. Formulier voor reactie en/of klacht over uw reis

  Overige contactgegevens
  Oad Touroperating B.V.
  Vonderweg 44 | 7468 DC Enter
  Marketing & Sales: 0547-28 44 77 (kies 2)
  Financiële Administratie: les: 0547-28 44 77 (kies 3)
  Groepsreizen op maat: les: 0547-28 44 77 (kies 1)
  E-mail: info@oad.nl
  Website: www.oad.nl
  Rekeningnummer: ING Bank IBAN: NL66 INGB 0688 0330 24
  KvK: 59080531
  BTW: NL8533.08.378.B01 

   
  busreizen waarom oad

  Over deze website  Als ik een reis heb gevonden, hoe kan ik deze dan online boeken?
  Als u de prijs heeft bepaald, dan krijgt u rechts in beeld kassabon te zien met de button 'verder naar boeken'. U kunt vervolgens in slechts enkele stappen de reis boeken!

  Hoe weet ik of de reis 'echt' is geboekt?
  U krijgt binnen enkele minuten na boeken een bevestigings-mail toegestuurd. Hierop staan alle gegevens, zoals uw geboekte reis, uw reserveringsnummer, de reizigers, de totale reissom, uw contactgegevens en informatie over de wijze van afhandeling/betaling.

  Hoe kan ik de reis betalen?
  Meerdaagse reizen, binnen 6 weken voor vertrek kunt u direct online betalen, in een beveiligde omgeving via Ideal. Alle grote Nederlandse banken doen aan deze betalingswijze mee. U betaalt in uw eigen vertrouwde internetbankomgeving. Ideal is net zo veilig als internetbankieren.
  U krijgt (via email) de bevestiging of de reservering van uw reis is gelukt.
  Dagtochten kunt u altijd direct online betalen.
  Meerdaags reizen buiten 6 weken voor vertrek hoeft u niet online te betalen. U kunt kiezen voor online aanbetaling of voor een achteraf (aan)betaling.

  Kan ik van alle reizen op deze site online beschikbaarheid en prijs bepalen en/of boeken?
  Van de all reizen die op deze site worden gepubliceerd kunt u real-time (direct) de beschikbaarheid en de reissom bepalen. Indien de reis op de vertrekdatum of reisduur niet (meer) beschikbaar is voor het aantal personen dat u ingeeft, dan biedt het systeem u alternatieve vertrekdata en reisduren aan waarop de reis wel beschikbaar en (online) boekbaar is.

  Heeft u reeds een reis geboekt , maar kunt u hem nu niet meer vinden op de website?
  Dan is de reis nu niet meer beschikbaar.

  Wat betekent op aanvraag?
  De gevraagde kamer is niet beschikbaar. We kunnen echter wel proberen om deze extra voor u in te kopen. Een boeking op aanvraag is niet vrijblijvend. Wanneer de kamer beschikbaar is, maakt dit uw aanvraag definitief. U krijgt bericht van ons of wij de accommodatie voor u hebben kunnen reserveren. Als dit niet gelukt is mag de boeking kosteloos geannuleerd worden.

  Kan ik een geboekte reis online wijzigen of annuleren?
  Het is niet mogelijk een reeds geboekte reis online te wijzigen of te annuleren. Voor een wijziging kunt nu contact met ons opnemen of met onze call center. Houdt u wel rekening met eventuele wijzigingskosten. De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 7 werkdagen maakt een uitzondering op reizen en is hier dus niet van toepassing.

  Wat is het verschil tussen een rondreis en een excursiereis?
  Bij een rondreis reist u per bus of per vliegtuig naar het land van bestemming. Ter plaatse reist u van plaats naar plaats en van hotel naar hotel. Het programma is met zorg uitgestippeld en de rondreis wordt begeleid door deskundige reisleiding. Bij een excursiereis verblijft u gedurende uw hele vakantie in hetzelfde hotel. Van daaruit maakt u de mooiste excursies in de omgeving. Uiteraard vertelt de reisleiding u alles over de bezienswaardigheden die u bezoekt. Alles gaat in een rustig tempo, zodat u voldoende gelegenheid hebt om optimaal van alle bezienswaardigheden te genieten. Bovendien is er voldoende vrije tijd om er zelf op uit te trekken.

  Wat is bij de prijs inbegrepen?
  Op deze site kunt u de reissom berekenen aan de hand van het aantal personen, de leeftijd van de kinderen, de reisduur, de vertrekdatum en het gewenste kamertype. Tijdens het boeken van uw reis kunt u nog eventueel extra's bij boeken.
  Houdt u er rekening mee dat er ter plaatse nog bijkomende kosten kunnen zijn, zoals excursies op eigen gelegenheid. Meer informatie vindt u bij de door u gekozen reis onder de tabbladen ‘Accommodatie’ en ‘Reisinformatie’.
   

   
  busreizen waarom oad

  Annuleren / wijzigen

  Kan ik mijn boeking online (kosteloos) annuleren / wijzigen?
  Het is niet mogelijk een reeds geboekte reis online te wijzigen of te annuleren. Voor een wijziging kunt u contact met ons opnemen. Houdt u wel rekening met eventuele wijzigingskosten. De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 7 werkdagen maakt een uitzondering op reizen en is hier dus niet van toepassing.
  Call Center
  Telefoonnummer: 0547 28 44 88
  Maandag: 09.00-18.00 uur
  Dinsdag: 09.00-18.00 uur
  Woensdag: 09.00-18.00 uur
  Donderdag: 09.00-19.00 uur
  Vrijdag: 09.00-18.00 uur
  Zaterdag: 09.00-18.00 uur
  Zondag: gesloten 

   
  busreizen waarom oad

  Reisbescheiden  Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?
  Indien u een meerdaagse reis heeft geboekt, dan ontvangt u uw reisbescheiden ca. 14 dagen voor vertrek op het door u opgegeven
  e-mailadres. Boekt u een reis die al binnen 14 dagen vertrekt, dan ontvangt u binnen 2 dagen de reisbescheiden per e-mail.
  Voor een dagtocht ontvangt u uiterlijk 3 dagen voor vertrek de opstaptijd per e-mail.

  Ontvang ik geen kofferlabels?
  Bij uw reisbescheiden zijn geen kofferlabels meer toegevoegd.
  Vanaf vertrekdatum 1 augustus 2014 maken wij gebruik van bagagestickers.
  Indien u gebruik maakt van de servicelijnen krijgt u van de chauffeur een Oad bagagesticker met hierop de gegevens van uw reis.

  Op deze bagagesticker staat onder andere de heen/terugreisdatum, reserveringsnummer, busnummer en klantnaam. De chauffeur zal deze bagagestickers op uw koffer plakken. Indien u op eigen gelegenheid naar de busterminal in Zeddam of Moerdijk gaat, dan krijgt u deze bagagestickers van onze coördinator bij de busterminal.

  Oad biedt u op de heenreis kofferservice aan. Wij zorgen ervoor dat uw koffer in de juiste bus wordt geplaatst. Het op uw bagagesticker vermelde nummer komt overeen met het nummer van de bus vanaf de busterminal naar uw vakantiebestemming. De bagage per persoon dient beperkt te blijven tot één koffer van normale afmetingen (max. 20 kg. per persoon) plus een reistas. 

   
  busreizen-taxi-service.png

  Oad Taxi Service Direct

  U wordt vanaf uw huisadres naar ons overstappunt Zeddam of Moerdijk gebracht. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van één uur). U kunt deze taxi reserveren voor vertrekperiode 1 mei t/m 30 september al vanaf € 65,- per persoon per enkele reis (kosten variëren per opstapplaats).

  De voordelen op een rij
  • u wordt thuis opgehaald en gebracht
  • elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen)
  • u hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen
  • chauffeurs helpen u met uw bagage

  Reserveren
  U reserveert de Oad Taxi Service het beste meteen bij het boeken van uw reis. Uiteraard kunt u deze ook nog reserveren of wijzigen tot 15 dagen voor uw vertrek.  

   
  busreizen-zeddam.png

  Overstappunt Zeddam  U kunt gratis per Oad servicelijn, met eigen auto of per Taxi Service Direct naar ons overstappunt in Zeddam komen. Het vertrouwde overstappunt bij Hotel Ruimzicht in Zeddam (Gelderland) ligt dichtbij de Duitse grens en wordt flink uitgebreid. Meer parkeervoorzieningen, extra ruimte voor Oad in de eetzalen en u kunt voor en na uw vertrek tegen een scherp tarief overnachten. Dat is pas ontspannen op vakantie!

  Adres:
  Overstappunt Zeddam Kilderseweg 19 - 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)

  Hoe laat gaat de bus vanaf het overstappunt?
  Tussen 9.30 uur en 10.00 uur vertrekken de bussen.

  Hoe laat moet ik bij het overstappunt zijn?
  U dient tussen 09:00 en 09:15 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

  Kan ik ook overnachten bij het overstappunt?
  Echt ontspannen begint uw reis wanneer u de avond voor vertrek met eigen auto naar bons overstappunt rijdt. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt bent u perfect voorbereid op uw vakantie. Parkeren is gratis zolang u op vakantie bent.
  Hotel Restaurant Ruimzicht
  T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

  Oad voordeeltarief - logies & ontbijtbuffet
  Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee typen kamers; Classic (basisinrichting) en de Comfort (recent vernieuwd). Wifi is gratis in dit hotel.
  ----------------------Classic - Comfort
  2-pers. kamer € 77,50 - € 87,50
  1-pers. kamer € 55,00 - € 67,50
  Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht en alleen geldig bij reservering van een Oad reis, rechtstreeks te boeken bij het hotel.

  Hoe hoog zijn de parkeerkosten?
  U kunt uw auto voor 1 week voor slechts € 15,- parkeren. Verblijft u langer dan een week, dan betaalt u € 20,- per keer.

  Hoe laat vertrekt de servicelijn?
  U ontvangt ca. 15 dagen voor vertrek uw reisbescheiden en hier staan uw definitieve vertrektijd.  

   
  busreizen-moerdijk.png

  Overstappunt Moerdijk  Waar is jullie overstappunt?
  U kunt per Oad servicelijn, met eigen auto of per Taxi Service Direct naar ons overstappunt in Moerdijk komen.

  Adres:
  Overstappunt Moerdijk Moerdijkseweg 1
  4765 SJ Zevenbergschen Hoek

  Hoe laat moet ik bij het overstappunt zijn?
  U dient tussen 09:00 en 09:15 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

  Hoe laat gaat de bus vanaf het overstappunt?
  Tussen half 10 en 10 vertrekken de bussen.

  Kan ik ook overnachten bij het overstappunt?
  Echt ontspannen begint uw reis wanneer u de avond voor vertrek met eigen auto naar ons overstappunt rijdt. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt bent u perfect voorbereid op uw vakantie. Parkeren is gratis zolang u op vakantie bent.

  Vertrek u op een vrijdag? Dan kunt u overnachten in Hotel Restaurant De Gouden Leeuw
  Adres: Moerdijkseweg 1 | 4765 SJ Zevenbergschen Hoek
  info@degoudenleeuw.nl | T: 0168-452360,
  Oad voordeeltarief inclusief ontbijtbuffet:

  Het hotel beschikt over comfortabele kamers en een restaurant. Wifi is gratis in dit hotel.
  2-persoonskamer € 85,00
  1-persoonskamer € 70,00
  Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht en alleen geldig bij reservering van een Oad reis, rechtstreeks te boeken bij het hotel.

  Vertrekt u op een maandag? Dank kunt u overnachten in hotel Hotel De Borgh (ca. 10 km van de opstapplaats Zevenbergschen Hoek).
  Adres: IJshof 1 | 4761 BE Zevenbergen
  info@hoteldeborgh.nl | 0168 324344
  Oad voordeeltarief inclusief ontbijtbuffet:
  2 persoonskamer inclusief ontbijt € 85,00.
  De gasten die in hotel De Borgh overnachten kunnen nog steeds kosteloos hun auto parkeren bij de opstapplaats de Gouden Leeuw in Moerdijk gedurende hun vakantie, u dient wel bij de receptie een parkeerkaart te halen.

  Hoe hoog zijn de parkeerkosten?
  Heeft u een overnachting geboekt bij hotel De Gouden Leeuw of Hotel de Borgh, dan is het parkeren tijden het gehele verblijf (uw reisduur) gratis. Heeft u geen overnachting geboekt dan zijn de kosten voor de gehele vakantie parkeren € 15,- per keer. 

   
  busreizen waarom oad

  Limburg Direct Lijn  Voor de reizen naar Vianden (Luxemburg), Bouillon (België) en Schin op Geul bestaat de mogelijkheid om onderweg in en uit te stappen. Stapt u onderweg uit dan wordt er geen restitutie verleend voor het gemiste afscheidsdiner in Zeddam. Indien u gebruikt maakt van de Limburg Direct Lijn is het niet mogelijk de Oad Taxi Service bij te boeken.

  Opstapplaatsen Limburg Direct Lijn:
  Boxmeer - Burgemeester Hengstplein
  Venlo - Uitgang NS Station
  Roermond - Busstation bij Station NS
  Stein/Urmond - Motel Stein, van der Valk, Mauritslaan 65 

   
  busreizen waarom oad

  Info over bussen  Comfort Class Bus
  Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met de Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven). De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu.

  Kenmerken Comfort Class Bus:
  • zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
  • comfortabele stoelen met luxe bekleding
  • ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
  • uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
  • airco en warmteregeling
  • persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
  • toilet  Excellent bus
  Reizen in kleiner gezelschap wordt steeds populairder evenals comfort tijden de reis. Oad biedt daarom het hele jaar door een groot aantal reizen aan met de Excellent bus. U reist dan met maximaal 34 personen. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring. En zoals een van onze reizigers deze bus een omschreef: 'Dit is een vijfsterrenhotel op wielen'.

  Kenmerken Excellent Bus:
  • aantal zitplaatsen 34 met onderlinge afstand van 85 cm
  • comfortabele fauteuils (ook zijwaarts verstelbaar)
  • ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
  • uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
  • airco en warmteregeling
  • persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
  • 230V stopcontacten
  • LCD-schermen en laptop aansluiting
  • een camera aan de voorzijde van de bus geeft u een blik op de weg
  • keuken met o.a. koffiezetapparaat
  • milieuvriendelijke Euro-6 of Euro- 5 motoren
  • gratis Wifi aan boord (per week max. 250mb download en 100mb upload) niet van toepassing in de volgende landen: Andorra, Bosnië&Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Zwitserland, Rusland en Oekraïne
   

   
  busreizen waarom oad

  Minimum aantal deelnemers  Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Bij vlieg-busreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder mensen kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een
  alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Kunt of wilt u geen gebruik maken van het aangeboden alternatief, dan worden de door u betaalde reissom volledig teruggestort.

  Afhankelijk van uw reisduur is dit:
  • Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
  • Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
  • Reisduur va. 10 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.

  De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt. 

   
  busreizen waarom oad

  Bagage

  Hoeveel bagage mag ik meenemen wanneer ik met de bus op reis ga?
  Voor busreizen geldt, vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkte beschikbare ruimte, dat u per persoon 1 maximaal 1 bagagestuk van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Bovendien is het meenemen van rolstoelen/rollators gelimiteerd en bent u verplicht om dit bij boeking aan ons te melden. De gebruiker dient selfsupporting te zijn en rolstoelen en rollators moeten altijd inklapbaar zijn.

  Ik vlieg met Transavia, is mijn bagage inbegrepen?
  Bij de vlieg-busreizen van Oad met Transavia is ruimbagage niet inbegrepen.
  Handbagage -> Per volwassene/kind mag u 1 stuk handbagage meenemen. Het gewicht van de handbagage mag maximaal 10 kg wegen. Het formaat van de handbagage bedraagt max. 45 x 40 x 25 cm.

  Ruimbagage -> Uw ruimbagage mag u verdelen over 5 bagagestukken per persoon. U betaalt één helder tarief voor het totale gewicht van uw ruimbagage per enkele reis:
  voor 15 kg betaalt u €11,-
  voor 20 kg betaalt u €15,-
  voor 25 kg betaalt u €21,-
  voor 30 kg betaalt u €26,-

  Bij transavia.com boekt u zelf uw ruimbagage gemakkelijk en voordelig online. Ga naar www.transavia.com
  > beheer je boeking,
  > Boek ruimbagage of >reserveer een stoel,
  > boekingsnummer is het Oad reserveringsnummer
  > achternaam
  > vertrekdatum

  Ik vlieg met KLM, is mijn bagage inbegrepen?
  Handbagage -> U mag 1 stuks handbagage + 1 stuks accessoire gratis aan boord meenemen. De tas of koffer dienen de volgende afmetingen te hebben: max. 55 x 25 x 35 cm (L x B x H). De accessoire bestaat uit een handtas, aktetas, camera of laptop. Samen dienen de handbagagestukken max. 12 kg te wegen. De accessoire dient de volgende afmeting te hebben: max . 40 x 30 x 15. Houdt er rekening mee dat de omvang en het gewicht van uw handbagage gecontroleerd kan worden.

  Ruimbagage -> Ruimbagage is niet inbegrepen m.u.v. de Rusland reizen. Iedere koffer mag max. 158 cm (62 inch) (l + b + h) groot zijn en max. 23kg wegen. Indien u online voor aankomst op de luchthaven uw ruimbagage aanmeldt op KLM.nl dan betaalt u een tarief van € 25,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg).
  U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staat vermeld op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 14 dagen voor vertrek van ons ontvangt.

  Wintersport Canada:
  Naar Edmonton mag je deze winter gratis je winter-sportuitrusting meenemen! Dus naast je koffer kun je je ski’s of snowboard en schoenen ook zonder kosten meenemen. Deze actie geldt alleen op de vluchten Amsterdam-Edmonton v.v.

   

   
  busreizen waarom oad

  Verzekeringen

  Is een verzekering noodzakelijk?
  Wij raden u zeker aan een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Op deze site kunt u tijdens het boeken van uw reis bij stap "Extra's" een verzekering bijboeken.

  Reis- en annuleringsverzekering

  Tijdens het boeken van uw reis kunt u een reis- en of een annuleringsverzekering afsluiten.
  Allianz Global Assistance Reisverzekering Europadekking Combinatie B
  Met deze verzekering bent u in heel Europa verzekerd voor onder meer medische kosten, bagage en onvoorziene kosten indien u eerder naar huis moet.
  Reisverzekering Werelddekking (excl. Verenigde Staten en Canada)
  Met deze combinatie B verzekering bent u in de gehele wereld, exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada, verzekerd voor onder meer medische kosten, bagage en onvoorziene kosten indien u eerder naar huis moet

  Annuleringsverzekering
  De annuleringsverzekering vergoedt uw kosten wanneer u onverhoopt niet (meer) kunt reizen omdat u vanwege
  ernstige omstandigheden verhinderd bent. Zowel bij annulering voor vertrek als bij het afbreken van uw vakantie wordt de volledige reissom vergoed. De premie bedraagt 6% van de reissom + 21% assurantiebelasting en € 5,45 poliskosten.
  * Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij
  u naar oad.nl/voorwaarden.
   

   
  busreizen waarom oad

  Grensdocumenten

  Algemene informatie
  Neemt u naast de (geprinte) reisbescheiden altijd een geldig legitimatiebewijs mee zoals paspoort of identiteitskaart. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor (het verkrijgen van) de juiste grensdocumenten. Voor meer informatie over de juiste grensdocumenten verwijzen wij u naar www.cibt.nl.

  Hebben de kinderen een eigen paspoort nodig?
  Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen volgens informatie van de overheid beschikken over een eigen grensdocument. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Dit is het gevolg van een wijziging van Europese regelgeving die voorschrijft waaraan grensdocumenten moeten voldoen. Hierin wordt het beginsel van één persoon per paspoort geregeld.

  Meereizend kind met andere achternaam
  Wanneer u een kind jonger dan 15 jaar meeneemt op reis en het kind heeft een andere achternaam dan de volwassene waarmee het op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat het kind een verklaring bij zich heeft (in het Engels) waarin staat dat de achterblijvende ouder, (die deze achternaam draagt) toestemming geeft voor de reis. Bij deze brief moet ook een kopie van het paspoort van de toestemminggever aanwezig zijn. 

   
  busreizen waarom oad

  Babies en Kinderen


  Algemeen
  • Leeftijd: 0 t/m 1 jaar.
  • Leeftijd op de datum van vertrek is bepalend.
  • Baby's tellen niet mee bij het bepalen van de reissom.
  • Baby's hebben geen recht op een eigen stoel in het vliegtuig of in de bus. Baby's kunnen meestal gratis bij de ouders op de kamer verblijven en betalen voor het vervoer een klein percentage van de volwassenenprijs of slechts administratiekosten. 

   
  busreizen waarom oad

  Huisdieren

  Busreizen
  Voor alle busreizen geldt, dat huisdieren niet toegestaan zijn.

  Disneyland Paris en huisdieren
  Huisdieren zijn niet toegestaan in Disneyland® Paris, m.u.v. blindengeleidehonden. Dit dient u aan te vragen. Er is een kennel bij de grote parkeerplaats van de Disney Themaparken (Accueil Animeaux) waar u uw huisdier tegen betaling kunt achterlaten. Uw huisdier wordt niet uitgelaten, maar krijgt wel te eten. Tatoeage en inentingsbewijs tegen hondsdolheid is verplicht. Indicatieprijs ca. € 8 overdag, € 12 voor 24 uur. 

   
  busreizen waarom oad

  Gevonden voorwerpen

  Voorwerpen verloren tijdens uw vakantie?
  Uw verloren voorwerpen kunt u aan ons doorgeven.
  Klik hier voor het formulier waarmee u dit aan ons door kunt geven.
   

   
  busreizen waarom oad

  Reactie/Klacht  Onze afdeling Klantenservice beantwoordt graag uw vragen en reacties.
  Heeft u een klachten of wilt u iets doorgeven over een reeds gemaakte reis? U kunt deze indienen via onderstaande formulier.
  Wij streven ernaar zo spoedig mogelijk een besluit te nemen over uw klacht.
  Formulier voor reactie en/of klacht over uw reis

  Het kan zijn dat u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden op de site. U kunt uw vraag telefonisch of per email stellen:
  Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

  Contact Call Center
  Telnr: 0547-28 44 88
  Maandag ----- 09.00-18.00 uur
  Dinsdag ------- 09.00-18.00 uur
  Woensdag---- 09.00-18.00 uur
  Donderdag--- 09.00-19.00 uur
  Vrijdag--------- 09.00-19.00 uur
  Zaterdag------ 09.00-16.30 uur
  Zondag-------- gesloten

  E-mail sturen
  U kunt ook uw vraag stellen via het contactformulier.

  Adres Oad Touroperating B.V.
  Vonderweg 44 | 7468 DC Enter
  Telefoonnummer Groepsreizen, Marketing & Sales en Finance: 0547 - 28 44 77
  Fax: 0547 28 44 11
  E-mail: info@oad.nl
   

   
  busreizen waarom oad

  Mindervaliden

  Excursiereizen
  Oad verzoekt haar klanten om eventuele bijzonderheden die van belang kunnen zijn voor een correcte uitvoering van de reis, reeds bij reservering op te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor een noodzakelijk dieet, maar ook voor een verstandelijk of lichamelijke beperking. Oad maakt op basis van die informatie een afweging of een bepaalde reis niet een te zwaar programma kent, of hotels geschikt zijn voor minder valide gasten enz. Het beleid dat Oad hanteert ten aanzien van deelname van lichamelijk of verstandelijk gehandicapten aan haar reizen doet recht aan de belangen van zowel gehandicapten als valide reizigers en is als volgt:

  (Verstandelijk) gehandicapten op excursiereizen
  Oad hanteert op de excursiereizen een richtlijn van maximaal 8 verstandelijk gehandicapten met minimaal 2 begeleiders op een reisgezelschap van gemiddeld 25 personen. Een groter aantal niet valide reizigers drukt verhoudingsgewijs naar onze mening een te groot stempel op de (praktische) uitvoering van reis en de beleving door valide reizigers. Dit beleid wordt ook gesteund door de Geschillencommissie Reizen.

  Klanten met een mobiliteitsbeperking op excursiereizen
  Op de excursiereizen hanteert Oad een richtlijn van maximaal 2 reizigers met een rolstoel/rollator, mede vanwege de beperkte bagageruimte in touringcars voor de rolstoelen. De rolstoel dient inklapbaar te zijn. De reizigers dienen zelf te kunnen in- en uitstappen, of voor eventuele hulp zorg te dragen. Onze reisbegeleiders zijn hiertoe niet bevoegd, noch opgeleid. Denkt u hieraan ook bij noodsituaties waar snel hulp noodzakelijk is.

  Riviercruises
  In het specifieke geval van riviercruises, geldt het volgende. Per afvaart is de richtlijn 8 verstandelijk gehandicapten plus 2 begeleiders. Voorwaarde is dat de begeleiding met de gasten aan een eventuele veiligheidsoefening deelnemen en het evacuatieplan bespreken voor het geval calamiteiten plaatsvinden.
  Rolstoelen en rollators moeten inklapbaar zijn. Ze mogen in de basis niet mee naar de cabine en het is niet toegestaan om rollators en/of rolstoelen aan boord van het schip te gebruiken. Gebruikers van rollators en rolstoelen moeten zichzelf kunnen verplaatsen. De uitvoerende rederij behoudt zich het recht om rollators en rolstoelen op een centrale plaats aan boord te plaatsen omwille van veiligheidsredenen. Elektrische rolstoelen/rollators of scootmobiels zijn niet toegestaan. Zowel Oad als de uitvoerende rederij behoudt zich het recht de aanmelding af te wijzen. Het aantal toegestane (elektrische) rolstoelen/rollators per afvaart is strikt gelimiteerd. U bent dan ook verplicht om dit bij boeking te reserveren. Als Oad hierover niet geïnformeerd is bij boeking, of melding hiervan bij boeking niet schriftelijk of middels de factuur aangetoond kan worden, kan dit te allen tijde het ontbinden van de reisovereenkomst tot gevolg hebben, zonder recht op restitutie. Online opgave is niet voldoende, daar wij over extra details moeten beschikken en dit niet geautomatiseerd kan worden. Dit alles i.v.m. de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers.

  Rondreizen
  Voor rondreizen geldt dat een goede mobiliteit noodzaak is. Er is sprake van meerdere accommodaties die wisselen van naam, faciliteiten, ligging etc. Voorts is de programma-invulling vaak dermate complex, dat een rolstoel of rollator van invloed kan zijn op de haalbaarheid van het reisschema. De touringcar kan niet overal komen en staat regelmatig op een andere plaats weer klaar dan waar de gasten zijn uitgestapt. Wij kunnen dan ook helaas nauwelijks reizigers met een rolstoel of rollator op deze reizen aannemen.

  Bekijk hier overzicht reizen en vertrekdata waar minder valide reizigers aan deelnemen.

  Disneyland® Paris
  Veel restaurants, winkels, toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Helaas is een (groot) aantal attracties vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Minder valide gasten, mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers willen wij er op wijzen dat zij zelf moeten zorgen voor begeleiding die hen helpt bij het in- en uitstappen in de bus, tijdens stops of in een attractie. Oad-reisleiding en chauffeurs evenals Cast Members van Disneyland® Paris zijn niet opgeleid noch bevoegd om gasten hierbij te helpen. Rolstoelen zijn te huur bij de ingang van de Disney Parken. Blindengeleidehonden worden toegelaten tot de Parken, maar niet tot alle attracties. De Kidsbus is door zijn uitvoering (bovenin normale zitplaatsen, onderin aangepaste zitplaatsen en tafeltjes) niet geschikt voor volwassen rolstoelgebruikers.

  Het vervoer van inklapbare rolstoelen in onze bussen is normaliter mogelijk, maar aan een maximum gebonden vanwege de doorgaans beperkte bagageruimte. Een (groot) aantal attracties is bovendien niet toegankelijk voor geestelijk gehandicapten, blinden, doven, slechthorenden, zwangere vrouwen en mensen met hart- of rugklachten. Disneyland® Paris behoudt zich te allen tijde het recht voor de toegang tot een attractie te weigeren vanwege veiligheidsvoorschriften. Gereduceerde entreetickets voor het Park zijn uitsluitend ter plaatse verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de gids "Disabled Guest Guide" verkrijgbaar in de Parken. U bent gehouden deze meteen bij aankomst in de Parken af te halen en u te melden.


   

   

  Voorboekingen


  Kan ik mij alvast inschrijven voor een reis voor volgend seizoen?
  Dat is mogelijk. Via onderstaande link kunt u een voorboeking maken voor een reis die op dit moment nog niet boekbaar is. Voordat de betreffende reis algemeen boekbaar wordt, krijgt u bericht van ons.

  Klik hier voor het voorboekingsformulier