0547-28 44 88
U bevindt zich hier Home spanje Vlieg-rondreis Authentiek Andalusië Reisnummer: VRES31
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Authentiek Andalusië
spanje | Diverse streken |
va. 749,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 28 september 2016
In het kort
 Ontdek het echte Andalusië
 Nederlandssprekende reisleider
 Geheel vernieuwde reis
De reis
 Sevilla, Cordoba en Granada
 Overnachting in een olijvenboerderij
 Ideale combinatie cultuur en historie
8 dgn | 28-09-2016

Rondreis Andalusie

Tijdens deze rondreis naar Andalusië geniet u van het typische Spanje. Andalusië is qua cultuur en natuur de meest afwisselende regio van Spanje. We zien het aan de rand van een ravijn gelegen stadje Ronda, de schitterende steden Sevilla, Cordoba en Granada. Een bezoek aan het Alhambra mag zeker niet ontbreken en natuurlijk kunt een typische Flamenco show bijwonen.

De rijke geschiedenis heeft Andalusië een schat aan bezienswaardigheden nagelaten. Uit de Moorse tijd zijn de mooiste gebouwen achter gebleven zoals de Mezquita in Cordoba en het schitterende Alhambra in Granada. In een stad als Sevilla zult u oren en ogen te kort komen. Het is een temperamentvolle, typisch Spaanse stad. U vindt hier de op twee na grootste kathedraal ter wereld en het prachtige paleis Alcázar. Het Real Alcázar heeft bijna zeven eeuwen koningen gehuisvest en tegenwoordig wordt de bovenverdieping nog steeds door de Koninklijke familie bewoond. Tijdens de gehele reis verblijft u in uitstekende hotels en de reis is zo ingedeeld, dat u niet iedere dag uw koffer hoeft te pakken. Laat u verleiden en reis met Oad af naar het fascinerende Andalusië.

Hoogtepunten

Ronda aan het El Tajo Ravijn
Stadswandeling Sevilla
Kathedraal van Sevilla
Boottocht Guadalqivier
Flamenco show
Sprookjeskasteel Real Alcàzar
Joodse wijk Juderia in Córdoba
Eeuwenoude mokskey Mezquita
Olijfboerderij Priego de Córdoba
Overnachting in Priego de Córdoba
Geweldige stad Granada
Paleizencomplex Alhambra

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

Tijdens de rondreis verblijft u in goede hotels, de meeste hotels met lift en zwembad. De adresgegevens ontvangt u bij de reisbescheiden.

Woensdag

Naar Andalusië
U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Malaga waar de touringcar gereed staat om u naar de leuke badplaats Fuengirola te brengen.

Donderdag

Via Ronda naar Sevilla
Na het ontbijt rijden we naar Ronda, gelegen op de rand van het diepe ravijn El Tajo. De bijna 100 meter hoge brug verbindt de oude en de nieuwe stad. Na een wandeling door de oude stad rijden we door het binnenland naar Sevilla. We maken eerst een stadsrondrit en zullen zien hoe groot de oude binnenstad van Sevilla is. We maken een stop bij het Plaza de España en lopen door het Parque María Luisa. In 1929 vond hier de Wereldtentoonstelling plaats. Vervolgens bezoeken we de Basilica de la Macarena, met het bijbehorende museum, waar het beeld Virgen de la Esperanza Macarena wordt vereerd. Ook zien we de Torre de Oro, een 13e eeuwse Moorse verdedigingstoren gelegen aan de rivier de Guadalquivir. Drie overnachtingen in de omgeving van Sevilla.

Vrijdag

Sevilla
Vandaag gaan we Sevilla verder ontdekken. We beginnen met een wandeling door de middeleeuwse wijk Santa Cruz. Deze van oorsprong Joodse wijk heeft smalle steegjes, witte huizen aan gezellige pleintjes. Er zijn hier tal van bezienswaardigheden zoals het Casa Pilates of het Museum van Schone Kunsten. De middag is ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld een boottocht maken over de rivier de Guadalquivir (optioneel, kosten ca. € 16,- p.p.). Onze reisleiding zal u tips geven wat u allemaal kunt doen. Vanavond kunt u naar een echte Flamencoshow (optioneel, kosten ca. € 38,- p.p.).

Zaterdag

Sevilla
Weer een heerlijke dag in de prachtige stad Sevilla. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids brengen we een bezoek aan de prachtige kathedraal van Sevilla. Ook deze kathedraal was in eerste instantie gebouwd als moskee, maar na verovering door Spanjaarden is het jaren later de op drie na grootste kathedraal van de wereld, St. Pauls kathedraal in Londen en de Sint Pieter in Vaticaanstad zijn iets groter. Na de lunch lopen we onder de bijzondere Leeuwenpoort naar het sprookjesachtige paleis Real Alcázar. Een enorm complex met prachtige koninklijke paleizen en tuinen in verschillende kunststijlen.

Zondag

Córdoba en Priego de Córdoba
We verlaten Sevilla en rijden door een schitterend landschap naar de mooie stad Córdoba. Aangekomen in deze stad maken we een stadswandeling door de wijk Juderia. We laten ons verrassen door wat ooit de grootste moskee ter wereld was; de Mezquita. Het imposante gebouw is 12 eeuwen oud en vertoont een mengeling van bouwstijlen. In het midden van de moskee is in de 16e eeuw een kathedraal gebouwd. Via een prachtige route rijden we naar Priego de Córdoba voor een wandeling door het oude stadje aan de voet van de Sierras Subbéticas. We overnachten in Priego de Córdoba met een prachtig uitzicht over de olijfgaarden.

Maandag

Granada
In de ochtend brengen we een interessant bezoek aan een bijzondere olijfboerderij. Daarna rijden we een mooie route rijden naar de volgende historische stad; Granada. Een schitterende stad met vele gezellige pleinen en een prachtige kathedraal. We zien de Koninklijke Kapel, de Capilla Real en de kathedraal. Het oude centrum rondom de kathedraal bestaat uit een wirwar van straatjes. Twee overnachtingen in Granada.

Dinsdag

Granada - Alhambra
We bezoeken eerst de belangrijkste bezienswaardigheid van Granada, het wereldberoemde Alhambra. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we het Alhambra verder ontdekken. Het Alhambra is het Paleis waar de Arabische Koninklijke familie met zijn grote hofhouding woonde. Dit schitterende paleizencomplex bevindt zich iets boven de stad. Bekend is het Alcazaba, de robuuste forten, maar ook het Generalife, de schitterende tuinen. Vandaag is er voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Woensdag

We rijden naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt met Transavia. Ruimbagage is niet inbegrepen en dient u zelf bij Transavia aan te geven. Meer informatie vindt u bij de reisbescheiden.

Vluchttijden:
Amsterdam - Malaga HV6115 06.55-09.55
Malaga - Amsterdam HV6118 20.05-23.10
Vluchttijden zijn te allen tijde onder voorbehoud.

In tegenstelling tot wat er in de gids staat, zijn onderstaande de juiste vertrekdata:
11/05, 25/05, 08/06, 22/06.
Op zaterdag verblijven we nog een volle dag in Sevilla. Op zondag naar Córdoba en daarna door naar de prachtige olijfstreek Priego de Córdoba.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• verblijf in 2-pers. kamer met bad of douche en toilet.
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag.
• entree Alhambra
• Nederlandssprekende Oad reisleiding
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• fooien

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• flamenco show

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.