U bevindt zich hier Home griekenland Vlieg-busrondreis Klassiek Griekenland Reisnummer: VRGR31
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis Klassiek Griekenland
griekenland | Diverse streken |
Reisnummer: VRGR31
va. 1249,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 28 september 2017
In het kort
 Onder begeleiding van deskundige Oad reisleiding
 Bezoek aan Meteorakloosters
 Verblijf in goede 3/4* hotels
De reis
 Inclusief gids in Athene, Delphi en Olympia
 Verblijf op het mooie schiereiland Lefkada
 Bezoek aan het Theater van Epidaurus olv gids
15 dgn | 28-09-2017

Rondreis Griekenland

Griekenland, het land van de klassieke oudheid, van mythologische goden en de oudste bekende democratie. Door landstreken zoals de Pilion, met pijnwouden, fruitbomen en prachtige vergezichten of naar het idyllisch en geïsoleerd gelegen bergdorp Metsovo. We nemen u mee naar Lefkada, het prachtige groene eiland in de Ionische Zee, naar de landstreek Epirus en het stadje Pylos op de Peloponnesos. Tezamen met de hoogtepunten uit de klassieke oudheid, zoals Athene, Delphi, Olympia, het theater van Epidaurus en de Meteorakloosters, vormen al deze ingrediënten een ideale mix voor deze mooie rondreis Griekenland.

Hoogtepunten

Delphi: Heiligdom van de god Apollo
Gezellige Griekse plaats Volós
Meteorakloosters
Dorpje Metsovo in het Pindosgebergte
Kloostereiland Nisi
Schiereiland Lefkada
Havenstad Nafpaktos
Olympia: geboortegrond van de Olympische Spelen
Historische stad Pylos
Venetiaanse Fort in Methoni
Byzantijnse ruïnestad Mystrás
Theater van Epidaurus
Kanaal van Korinthe
De Akropolis in Athene

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Pan/Hotel Artemis

In Delphi verblijft u in Hotel Pan of Hotel Artemis

Hotel Pan
Kleinschalig familiehotel in neoklassieke stijl op slecht 500 meter van de archeologische opgravingen van Delphi. Het hotel met gratis wifi biedt een prachtig uitzicht over een vallei. Alle kamers beschikken over tv, balkon, airconditioning, bad of douche en toilet.

Hotel Artemis
Kleinschalig familiehotel in neoklassieke stijl in het centrum van het kleine dorpje Delphi. Het hotel heeft gratis wifi, lift, bar en een sfeervolle lounge. Alle kamers beschikken over tv, balkon, airconditioning, bad of douche, toilet en föhn.

Hotel Elektra

Prima hotel in het centrum van het visserplaatsje Volos op ca. 100 meter van het strand. Het hotel beschikt over een lobby, restaurant, bar, gratis wifi, n lift. De kamers beschikken over tv, telefoon, airconditioning, kluisje, koelkastje en verwarming, en badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Hotel Apollon

Voortreffelijk hotel in het centrum van het historische Metsovo. Het hotel beschikt over een restaurant, internetruimte, lift en sfeervolle lounge. Alle kamers beschikken over tv, airconditioning, bad of douche en toilet. Sommige kamers beschikken over een open haard.

Lefkas Hotel

Pas gerenoveerd hotel gelegen aan de rand van de stad Lefkas, op ca. 700 meter van het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lift en gratis wifi. Alle kamers beschikken over tv, airconditioning, koelkast, bad of douche en toilet. Sommige kamers beschikken over een balkon.

Hotel Neda

Rustig gelegen hotel in Olympia, op ca. 300 meter van de bekende opgravingen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, zwembad, lift en gratis wifi. Alle kamers beschikken over tv, airconditioning, bad of douche en toilet.

Hotel Karalis

Klassiek hotel in Pilos, op ca. 150 meter van het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, stijlvolle bar, lift en gratis wifi. Alle kamers beschikken over tv, airconditioning, bad of douche, toilet en balkon.

Hotel Paradise Lost

Sfeervol resort hotel in Tolo, op ca. 100 meter van het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad in tropische tuin, zwembadbar en lift. Alle kamers beschikken over tv, airconditioning, bad of douche, toilet en balkon.

Hotel Mati

Dit sfeervolle hotel aan het strand in het plaatsje Mati aan de Marathonkust, op ca. 25 km van het centrum van Athene. Hotel Mati beschikt over een sfeervolle lounge, restaurant met uitzicht op zee, bar, snackbar, buitenzwembad met terras, lift en gratis wifi.
De smaakvol ingerichte kamers beschikken over tv, telefoon, koelkast, airconditioning en kluisje. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Donderdag

Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Athene. We rijden door een afwisselend berglandschap naar ons hotel in de omgeving van Delphi waar we één nacht zullen verblijven.

Vrijdag

Delphi, Volós
Vandaag bezoeken we één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van Griekenland, het heiligdom van Apollo in Delphi, cultusplaats van de god Apollo, maar ook van het 'orakel' van Delphi. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling over het archeologische terrein en zien onder andere de ruïnes van de Apollotempel uit de 4e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan het nabijgelegen museum rijden we naar de gezellige havenplaats Volos, gelegen aan de Pagasitische Golf en aan de voet van het Piliogebergte. We verblijven twee nachten in de omgeving van Volos.

Zaterdag

Piliogebergte en Egeïsche Zee
Vandaag volgt een prachtige route door één van de mooiste natuurgebieden van Griekenland, het schiereiland Pilion, 'het land van de centauren', de bekende paardmensen uit de Griekse mythologie. We rijden de Pilioberg omhoog naar het karakteristieke dorp Makrinitsa met zijn leistenen daken voor een korte wandeling. U heeft een prachtig uitzicht op Volos. Via Portaria richting de Egeïsche kust waarbij we door een zeer divers landschap met eeuwenoude platanen, pijnbomen, cipressen, fuitbomen en tamme kastanjes rijden. Mooie vergezichten op pittoreske dorpjes en een schitterend panorama over de Egeische Zee. Ter afsluiting van onze tocht maken we een zwemstop bij de Pagasitische Golf of voor een wandeling langs de kust.

Zondag

Kalambaka, Meteorakloosters
In de ochtend rijden we naar Kalambaka, een stadje met een rijke historie en bijzondere monumenten. Het is gebouwd aan de voet van het Meteora Rotsgebergte. Meteora betekent 'verheven boven de aarde'. We gaan verder omhoog naar de ca. 300 meter hoog gelegen Meteorakloosters. Tot slot rijden we door het Pindosgebergte naar het traditionele Griekse bergdorp Metsovo waar we twee nachten zullen verblijven.

Maandag

Metsovo, St. Nikolaas Klooster
's Morgens maken we een mooie, maar steile wandeling naar het klooster van de Heilige Nikolaas, gelegen in een diepgroen ravijn. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat het nog ouder zou zijn. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het stamhuis van de enige adellijke Griekse familie Tositsa-Averof, nu een museum.

Dinsdag

Ioannina, Nisi enLefkada
We verlaten het binnenland van Griekenland en rijden een mooie route door de uitlopers van het Pindosgebergte richting het westen. Bij de historische stad Ioannina maken we een oversteek naar het kloostereiland Nisi, in het ondiepe Pamvotismeer. Hier liggen enkele Byzantijnse kloosters. Wij bezoeken het Panteleïmonosklooster, waar de beruchte strijd tegen de wrede overheerser Ali Pasha zich heeft afgespeeld. 's Middags rijden we naar het schiereiland Lefkada waar we drie nachten verblijven.

Woensdag

Vrije dag of Lefkada
Wie zin heeft kan vandaag mee op pad voor een verkenningstocht over het eiland met prachtige vergezichten over het binnenland en langs de kust, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan het pittoreske haventje Vassiliki en de badplaats Nidri (optioneel, kosten ca. $ 21,- p.p.).

Donderdag

Vrije dag
Vandaag kunt u lekker genieten van zon, zee en de heerlijke Griekse sfeer. Slenter bijvoorbeeld door Lefkada stad met de mooie kerkjes, langs het jachthaventje of luier aan het mooie zandstrand van Kathisma.

Vrijdag

Olympia
We verlaten het schiereiland Lefkada en rijden terug naar het vasteland. Een mooie route langs de Golf van Amvrakiko en via de Golf van Patras naar het havenstadje Nafpaktos aan de Golf van Korinthe. We maken een stop bij het schilderachtige haventje. Hier heeft zich de beroemde Zeeslag van Lepanto afgespeeld in 1571 en is het in handen geweest van zowel de Venetianen als de Turken. We steken tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Patras over naar de Peloponnesos, lange tijd het grootste schiereiland van Griekenland, nu een eiland. Via de havenstad Patras rijden we door een weelderig begroeide vallei naar de bekende historische stad Olympia waar we één nacht zullen verblijven.

Zaterdag

Olympia, Pylos
Vandaag bezoeken we de geboortegrond van de Olympische Spelen: Olympia. In Olympia regeerden de oppergod Zeus en zijn gemalin Hera over de Altis, het heilige woud, terwijl zijn vader Kronos zich op de nabijgelegen heuvel vestigde die zijn naam kreeg: Kronion. We zien hier de resten van de tempel van Hera, de tempel van oppergod Zeus en het Metroön, gewijd aan de moedergodin Gaia. Onder leiding van een lokale gids hoort u alles over de geschiedenis van deze bijzondere historische plaats. Langs de westkust van de Peloponnesos rijden wij naar de baai van Navarino waar we twee nachten zullen verblijven in het kustplaatsje Pylos.

zondag

Pylos, Methoni
Vandaag gaan we Pylos en omgeving ontdekken. In Pylos versloegen de Franse, Engelse en Russische schepen een overmacht aan Turkse en Egyptische schepen in de zeeslag van Navarino. In Pylos maken we - indien mogelijk - een wandeling door de Turkse vesting Neokastro. Vervolgens rijden we naar het dorpje Methoni, schilderachtig gelegen aan zee, met een imposante vesting. We maken een wandeling door de historische Venetiaanse Burcht met een prachtig uitzicht op zee.

Maandag

Via Mystrás naar omgeving van Nafplion
We verlaten de westkust van de Peloponnesos en rijden naar de verlaten Byzantijnse ruïnestad Mystrás. In de 15e eeuw telde deze stad meer dan 40.000 inwoners. Na verschillende belegeringen te hebben doorstaan kwam de fatale klap rond 1770 toen de Albanezen, gezonden door de Turken, de stad nagenoeg volledig verwoestten. Tegenwoordig vinden we hier een aantal Byzantijnse kloosterruïnes met prachtige fresco's, waarvan sommige kloosters nog in gebruik zijn. In de middag rijden we door de regio Laconië via Sparti en Tripolis naar de omgeving Nafplion waar we één nacht zullen verblijven.

Dinsdag

Epidaurus
In de ochtend maken we een stop in het romantische stadje Nafplion. Daarna bezoeken we onder leiding van een lokale gids het beroemde theater van Epidaurus. Het rond 330 voor Christus gebouwde immense en best bewaarde theater van Griekenland bood plaats aan 14.000 bezoekers. Door de bijzondere ligging en bouw volgens wiskundige principes heeft dit theater een zeer goede akoestiek. Een kleine zucht vanaf de vloer wordt ongestoord naar de hoogste zitplaats gedragen. In de middag rijden we naar het Kanaal van Korinthe. De bouw van het lijnrechte kanaal is na meerdere pogingen eindelijk in 1893 voltooid en is ruim 6 km lang, ca. 23 meter breed en 6.5 - 8 meter diep. Door de bouw van het kanaal is de Peloponnesus geen schiereiland meer, maar een eiland. Daarna rijden we naar de Marathonkust bij Athene waar we twee nachten zullen verblijven.

Woensdag

Athene
Vandaag gaan we de Griekse hoofdstad Athene ontdekken. Onder leiding van een gids bezoeken we de beroemde Akropolis van Athene. We krijgen hier een rondleiding en zien onder meer de tempel van Athena: het indrukwekkende Parthenon, maar ook de tempel van Niké en het Ereichteion met de bijzondere kariatiden; pilasters in de vorm van vrouwenbeelden. De middag is ter vrije besteding.

Donderdag

Terugreis
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt met transavia.com. Ruimbagage is niet inbegrepen en dient u zelf bij transavia.com aan te geven. Meer informatie vindt u bij de reisbescheiden.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de servicedeskbalie van ATPI in vertrekhal 2, tegenover incheckbalie 9. Hier krijgt u ook uw kofferlabel. De reisleider zal aanwezig zijn vanaf 3 uur voor vertrek van uw vlucht en zal daar maximaal 30 minuten aanwezig zijn. Wij raden u aan zich eerst bij de reisleider te melden alvorens u door de douane gaat.

Vluchttijden:
Amsterdam - Athene HV6867 16.15-20.30
Athene - Amsterdam HV6868 21.15-23.50
Vluchttijden zijn te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Athene v.v. per Transavia
• rondreis per lokale bus met airco
• verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
• halfpension(ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag (verzorging afhankelijk van vluchttijden).
• Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• lokale gidsen in Delphi, Olympia, Epidaurus en Athene
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden, ca. € 69,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
• bagage tijdens de vlucht, 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 8,- enkele reis p.p.
• excursies, ter plaatse te voldoen
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.