U bevindt zich hier HomeijslandVlieg-busrondreis Het Beste van IJslandReisnummer: VRIJ01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis Het Beste van IJsland
ijsland | Ijsland |
Reisnummer: VRIJ01
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 O.l.v. deskundige Oad reisleiding
 Zeer complete rondreis IJsland
 Geisers, vulkanen, watervallen en gletsjers
De reis
 Bijzondere natuur
 Walvissafari optioneel bij te boeken
 O.a. Gouden Cirkel van IJsland

Rondreis het Beste van IJsland

Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden; tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. We volgen de ringweg van het op één na grootste eiland van Europa. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijden we naar de Skógafoss watervallen en door de lavavelden naar de zandspoelvlakte van het Skaftafell National Park bekend van de vulkaan Öraefajökull. Via de prachtige Vatnajökull gletsjer en de oude nederzetting Djúpivogur rijden we door de kale hoogvlakte naar Husavik waar u een walvis safari kunt maken. In de omgeving van Myvatn zien we de kolkende modderpoelen, daarna verder over Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen naar de ‘Golden Cirkel van IJsland; Thingvellir Nationaal Park, Geysir en de Gullfoss watervallen.

Meer dan de helft van de bevolking woont in Reykjavik de rest van de bevolking woont verspreid in boerderijtjes en dorpjes aan de kust en in het zuidwesten. Het binnenland is nagenoeg onbewoond en bestaat uit bergen, steen- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren. Men spreekt er een eigen taal, het IJslands, een taal die door de Vikingen is meegebracht. Door de noordelijke ligging wordt het in de maanden mei, juni en juli nauwelijks of niet donker. Op het noordelijkste puntje, Hraunhafnartangi kan bij helder weer een volledige middernachtzon worden gadegeslagen.

Hoogtepunten

Geothermische baden bij Blue Lagoon
Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen
Dyrhólaey: het zuidelijkste puntje van IJsland
Skaftafell National Park met de Öraerfajökull vulkaan
Dettifoss waterval
Walvissafari Húsavik
Mývatn: vogels en vulkanische activiteit
‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in prima middenklasse hotels. Sommige hotels zijn in de wintermaanden een school en worden voor de zomermaanden omgebouwd tot een aangenaam hotel.

Woensdag

Naar IJsland
Na de vlucht van Amsterdam naar Kevlavik, de luchthaven van IJsland rijden we naar de Blue Lagoon. Waar de liefhebbers kunnen genieten van het geothermische bad (kosten, optioneel ca. € 50 p.p.). Afhankelijk van de vluchttijden kan het bezoek aan de Blue Lagoon ook op de laatste dag plaatsvinden. Daarna rijden we naar ons hotel in Reyjavik. Ca. 50 km.

Donderdag

Seljalandfoss en Skogafoss, Dyrhólaey
Na het ontbijt rijden we langs de zuidelijke kust naar de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. We brengen een bezoek aan het nabijgelegen volksmuseum en zien o.a. een turfboerderij uit 1880 en een kerkje uit 1879. We vervolgen onze route naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. De 120 meter hoge kaap heeft aan de zeezijde een groot gat waar zelfs boten doorheen kunnen varen. We rijden verder door de lavavelden naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur voor de overnachting. Ca. 270 km.

Vrijdag

Skaftafell NP, Jökulsárlón Gletsjermeer
We rijden over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park. De spoelzandvlakte is ontstaan door vulkaanuitbarstingen onder het ijs, waardoor enorme hoeveelheden smeltwater, ijs, stenen en zand naar zee spoelden. Skaftafell National Park ligt aan de voet van de hoogste vulkaan van IJsland, de Öraerfajökull, en biedt prachtige uitzichten, mooie watervallen en een uitbundige flora. We zetten onze reis verder naar de rivier Jökulsá en de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. We maken een boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón (optioneel, kosten ca. € 38,- p.p.). Diner en overnachting in de omgeving van Höfn. Ca. 205 km.

Zaterdag

Almanaskard, Djúpivogur
Vandaag staat de oostkust, de IJslandse Austfirdir, of wel Oostelijke Fjorden genoemd, op het programma. Eerst gaan we over de Almannaskard, een 153 meter hoge pas tussen de bergen Klifatindur en Skardstindur, waar we een schitterend uitzicht hebben op de Vatnajökull gletsjer. Dan via de indrukwekkende rotsformaties langs de kust naar het vissersplaatsje en oude nederzetting Djúpivogur. De oudste gebouwen uit de 18e eeuw en ouder in deze plaats staan bij de haven en dateren uit de tijd dat de Denen de handel op het eiland beheersten. We overnachten in de omgeving van Egilsstadir, het administratieve centrum van Oost-IJsland. Ca. 190 km.

Zondag

Dettifoss en Ásbyrgi
Na het ontbijt rijden we noordwaarts door de verlaten en kale hooglanden naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásbyrgi. Daarna rijden we door naar Húsavik, een vissersplaatsje aan de Groenlandzee, dat door de Denen gebruikt werd als exporthaven voor de felgele zwavel, wat gebruikt werd voor de productie van buskruit. In Húsavik heeft u de mogelijkheid om een walvissafari te boeken (optioneel, kosten ca. € 89,- p.p.). Diner en overnachting in de omgeving van Mývatn of Akurayri. Ca. 365 km.

Maandag

Mývatn meer, Víti krater en Námaskard
Vandaag ontdekken we de wonderbaarlijke omgeving van het meer van Mývatn. De omgeving wordt gekenmerkt door bijzondere vogels en vulkanische activiteit. We brengen een bezoek aan de Víti krater. Vervolgens rijden we door naar Námaskard, waar we kolkende modderpoelen en zwavelbronnen vinden. De randen van de kokende, sputterende of puffende modderpoelen zijn soms zacht en bros en er zijn plaatsen waar gierend en fluitend stoom uit de grond komt. Diner en overnachting in Akureyri. Ca. 120 km.

Dinsdag

Skagafjórdur – Hraunfossar en Barnafoss watervallen
In de ochtend verlaten we Akureyri en rijden naar de Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen. Daarna rijden we door naar het Borgarfjórdur fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie. We maken een stop bij Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Via de watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijden we naar Borgarfjórdur voor het diner en overnachting. Ca. 395 km.

Woensdag

Golden Cirkel
Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland bijeen kwam. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Vervolgens naar de Kerid krater en Nesjavellir, het geothermische gebied. Daarna rijden we verder naar Reykjavik voor de laatste overnachting. Ca. 260 km.

Donderdag

Terugreis
Na het ontbijt worden we teruggebracht naar de luchthaven Kevlavik voor de terugreis naar Amsterdam. Ca. 50 km.

Inclusief

• rechtstreekse vlucht Amsterdam-Keflavik v.v. per Icelandair
• deskundige Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• ruimbagage tijdens de vluchten, max 1 stuk van max 23 kg p.p.
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• lunches
• entreegelden, ca. € 29,- p.p., te betalen in lokale valuta
• eventuele vluchttoeslagen: indien onze voorraad stoelen volgeboekt is kunnen wij extra stoelen aanvragen bij Icelandair tegen een toeslag.

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• excursies ter plaatste voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.