Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier HomeijslandVlieg-rondreis Hoogtepunten van IJslandReisnummer: VRIJ01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Hoogtepunten van IJsland
ijsland | IJsland
Reisnummer: VRIJ01
va. 2999,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 19 mei 2019
In het kort
 O.l.v. deskundige Oad reisleiding
 Zeer complete rondreis IJsland
 Verblijf in goede hotels
De reis
 Bijzondere natuur
 Walvissafari optioneel bij te boeken
 O.a. Gouden Cirkel van IJsland
9 dgn | 19-05-2019

Rondreis Hoogtepunten van IJsland

Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden; tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. We volgen de ringweg van het op één na grootste eiland van Europa. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijden we naar de Skógafoss watervallen en door de lavavelden naar de zandspoelvlakte van het Skaftafell National Park bekend van de vulkaan Öraefajökull. Via de prachtige Vatnajökull gletsjer en de oude nederzetting Djúpivogur rijden we door de kale hoogvlakte naar Husavik waar u een walvis safari kunt maken. In de omgeving van Myvatn zien we de kolkende modderpoelen, daarna verder over Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen naar de ‘Golden Cirkel van IJsland; Thingvellir Nationaal Park, Geysir en de Gullfoss watervallen.

Meer dan de helft van de bevolking woont in Reykjavik de rest van de bevolking woont verspreid in boerderijtjes en dorpjes aan de kust en in het zuidwesten. Het binnenland is nagenoeg onbewoond en bestaat uit bergen, steen- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren. Men spreekt er een eigen taal, het IJslands, een taal die door de Vikingen is meegebracht. Door de noordelijke ligging wordt het in de maanden mei, juni en juli nauwelijks of niet donker. Op het noordelijkste puntje, Hraunhafnartangi kan bij helder weer een volledige middernachtzon worden gadegeslagen.

Hoogtepunten

Geothermische baden bij Blue Lagoon
Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen
Dyrhólaey: het zuidelijkste puntje van IJsland
Skaftafell National Park met de Öraerfajökull vulkaan
Dettifoss waterval
Walvissafari Húsavik
Mývatn: vogels en vulkanische activiteit
‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in goede 3 tot zelfs 5* hotels. Onderstaande hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Zondag

Naar IJsland
Na de vlucht van Amsterdam naar Kevlavik, de luchthaven van IJsland rijden we naar de Blue Lagoon. Waar de liefhebbers kunnen genieten van het geothermische bad (kosten, optioneel ca. € 55,- p.p. bij boeking opgeven). Afhankelijk van de vluchttijden kan het bezoek aan de Blue Lagoon ook op de laatste dag plaatsvinden. Daarna rijden we naar ons hotel in Reyjavik.

Maandag

Golden Cirkel
Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland bijeen kwam. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Vervolgens rijden we naar Nesjavellir, het beroemde geothermische gebied. Daarna rijden we naar de omgeving van Vik voor het diner en de overnachting.

Dinsdag

Skaftafell NP, Jökulsárlón Gletsjermeer
Na het ontbijt rijden we via de Skógafoss watervallen naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. De reis gaat verder over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell Nationaal Park, aan de voet van de vulkaan Öræfajökull. We reizen verder naar de voet van de Vatnajökull, Europa's grootste gletsjer. Daarna maken we een boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón (optioneel, ca. € 45,- p.p.). Diner en overnachting in de omgeving van Höfn.

Woensdag

Vatnajökull Glestjer, Djúpivogur
We maken een prachtige natuurtocht richting het noorden. Bij mooi weer hebben we een schitterend uitzicht over de Vatnajökull gletsjer. Dan langs de kust naar het vissersplaatsje en de oude nederzetting Djúpivogur. We overnachten in de omgeving van Reydarfjördur.

Donderdag

Dettifoss, Mývatn, Víti Krater
Na het ontbijt rijden we door de verlaten en kale hooglanden naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásdbyrgi. Daarna gaan we naar de wonderbaarlijke omgeving van het meer van Mývatn. Bekend van zijn bijzondere vogels en vulkanische activiteit. We brengen een bezoek aan de Víti krater. Vervolgens rijden we door naar Námaskard, waar we kolkende modderpoelen en zwavelbronnen vinden. We verblijven één nacht in Mývatn.

Vrijdag

Walvissafari
We rijden vandaag een schitterende route door het noorden van IJsland. vandaag krijgt u de mogelijkheid om een walvissafari te boeken (optioneel, ca. € 99,- p.p.). We verblijven één nacht in de omgeving van Akureyri.

Zaterdag

Skagafjórdur
In de ochtend rijden we naar Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen . Daarna rijden we naar het Borgarfjórdur fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie. We verblijven één nacht in de omgeving van Borgarnes.

Zondag

Reykholt, Hraunfossar en Barnafoss watervallen
In de ochtend verlaten we de omgeving van Borgarnes en rijden naar Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Via de watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijden we naar Reykjavik voor een stadstour. We verblijven de laatste nacht in Reykjavik.

Maandag

Naar huis
Na het ontbijt worden we teruggebracht naar de luchthaven van Kevlavik gebracht voor de terugreis naar Amsterdam.

Inclusief

• rechtstreekse vlucht Amsterdam-Keflavik v.v. per Icelandair
• deskundige Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• ruimbagage tijdens de vluchten, max 1 stuk van max 23 kg p.p.
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• lunches
• entreegelden, ca. € 59,- p.p., te betalen in lokale valuta
• eventuele vluchttoeslagen: indien onze voorraad stoelen volgeboekt is kunnen wij extra stoelen aanvragen bij Icelandair tegen een toeslag.

Optioneel bij te boeken:
• Blue Lagoon € 50,- p.p. bij boeking opgeven
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• excursies ter plaatste voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.