arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeKirgistanVlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute
Reisnummer: VROE03
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute
Kirgistan
 Incl. entreegelden t.w.v. €100,-
 Incl. lunch en workshop Kirgizische familie
 Unieke beleving: overnachting in joert

Rondreis Oezbekistan en Kirgistan: langs de legendarische zijderoute

Marco Polo was al erg onder de indruk van de prachtige steden langs de legendarische zijderoute. Terwijl we in zijn voetsporen treden en langs oude steden en adembenemende natuurlandschappen reizen waant u zich volledig in de wereld van duizend-en-een-nacht. Het unieke aan deze reis is dat het culturele en Islamitische Oezbekistan gecombineerd wordt met het prachtige ongerepte natuurschoon van Kirgistan. U ziet u talloze moskeeën en oude steden die een waar openluchtmuseum zijn. Maar ook maakt ...u in de ongerepte natuur van Kirgistan kennis met de eeuwenoude nomadencultuur!

Tijdens deze reis zult u in een kleine groep van maximaal 30 personen reizen, op deze manier kunt u extra genieten van de reis.

Lees meer over Vlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute

Waarom rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute bij Oad boeken?

Deze unieke rondreis reis is samen met de Rusland- en Oost-Europa Academie ontwikkeld
Deze reis is alleen bij Oad te boeken
Deze reis wordt begeleid door professionele reisleiding vanaf de eerste dag tot de laatste dag
U verblijft in comfortabele driesterrenhotels en zelfs één nacht in een Kirgizische joert
Verblijf op basis van halfpension, dus ook nagenoeg alle diners zijn inbegrepen!
Unieke overnachting, u verblijft één nacht in een Kirgizische joert
Inclusief Entreegel...den ter waarde van €100,-
Inclusief traditionele lunch bij Kirgizische familie
Inclusief workshop vilt bewerken bij Kirgizische familie
Inclusief treinrit van Tashkent naar Boechara
Rondleidingen onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen
Deze reis is een aaneenschakeling van unieke belevingen en bezoek aan prachtige bestemmingen
Maak kennis met echte Kirgizische Nomaden en hun cultuur
O.a. prachtige uitgestrekte landschappen tussen Buchara en Samarkand
O.a. imponerend berglandschap bij het Son-Kul meer
O.a. Tashkent, Buchara, Samarkand en Bishkek
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.
Lees meer over Vlieg-rondreis Oezbekistan & Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute

Hoogtepunten

Prachtige architectuur in sprookjesachtig Boechara
Magisch Registanplein in Samarkand
Uitgestrekte katoenvelden en kale steppe’s in Oezbekistan
Mystieke levenswijze van de Kirgizische nomaden
Waanzinnig natuurschoon rondom het Son-Kul meer.

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vandaag vertrekt u van Amsterdam naar Tashkent.

location_onAankomst Tashkent
In de vroege ochtend komt u aan in Tashkent. We worden naar ons hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de reis. De dag is ter vrije besteding en u waant zich meteen in Oriëntaalse sferen. De afstand per bus is vandaag circa 20 kilometer.

location_onBoechara
Vanochtend vertrekken we per trein van Tashkent naar Boechara en onderweg zien we het Centraal-Aziatische leven aan ons voorbij trekken. In de trein ontmoeten we Oezbeken en kijken we uit over uitgestrekte katoenvelden, die voor een belangrijk exportproduct van Oezbekistan zorgen. Halverwege de treinreis rijden we het district van Boechara binnen. In de jaren '70 is hier een natuurpark ingericht ter bescherming van de fauna en flora, waaronder het damhert van Boechara, de fazant van Amou Daria, de woestijnkat, de jakhals, de antilope, de wolf en de grijze varaan. De plantenwereld heeft zich ook aangepast aan de harde omstandigheden: de saxoul is een boom kan groeien in een zouthoudende bodem. Het hout van deze boom is zo compact dat het niet drijft. Met een beetje geluk krijgen we nog herders te zien die gezeten op de rug van een kameel op hun dieren passen. De kameel is al gedurende eeuwen het transportmiddel bij uitstek langs de Zijderoute. Na aankomst maken we een korte stadswandeling en wanen we ons direct in de wereld van duizend-en-een-nacht. We zien onder andere de Ulugbek-madrassa, de oudste theologische hogeschool van Centraal-Azië en de Khan Abdalaziz-madrassa met haar mooie majolica’s opgetrokken in opdracht van een vorst die interesse toonde voor de mystieke poëzie. We dineren vanavond in het hotel. Afstand per trein is vandaag ca. 600 kilometer.

location_onBoechara
Een hele dag voor sprookjesachtig Boechara. We wandelen naar het Registanplein, gedomineerd door de Ark, versterkte residentie van de emirs tot 1920. De Kalianminaret (Grote Minaret) beheerst met haar 47 meter hoogte het Poï-Kaliancomplex (Voet van de Grote) en is via een kleine brug verbonden met de Kalianmoskee (Grote Moskee). Deze minaret diende niet enkel om de gelovigen tot het gebed op te roepen, maar was tevens een baken voor karavanen die door de woestijn trokken. Tevens zien we de eigenaardige Tchor Minar, vroeger een toegangspoort tot een madrassa. Rond de mooie waterpartij van Liab-i-Khaouz is de ziel van pre-Sovjet Centraal-Azië nog tastbaar aanwezig. Ook is het hier zeer aangenaam om een moment in een theehuis te vertoeven. In 1620 werd hier een U-vormig complex gebouwd, dat de inspiratie vormde voor het Registan in Samarkand. In een bazaar zien we karakteristiek borduurwerk, pelsen en het beroemde karakoel We gaan naar een bazaar met borduurwerk, pelsen en het beroemde karakoel (astrakan bond). De afstand per bus is vandaag circa 20 kilometer.

location_onSamarkand
Na het ontbijt vertrekken we naar de UNESCO stad Samarkand waar we in de ochtend nog beginnen met de kennismaking van de stad en ontdekken het magische Registanplein dat het hart van de stad vormt. De legendarische stad is een van de oudste bewoonde steden ter wereld en het bood als Sogdiaans koninkrijk gedurende meer dan drie jaar weerstand aan de aanvallen van Alexander de Grote. Onder de Seluciden was Samarkand door de handelaars alom vertegenwoordigd op de Zijderoute, van Byzantium tot in China. Na de wreedaardige aanval door de Arabieren in 712 herwint de stad haar volle glorie onder de Samaniden (9de-10de eeuw), om opnieuw in rook op te gaan onder de aanvallen van Genghis Khan in 1220. Eens temeer zou de stad herrijzen uit de as van zijn voorstad. De stad waarmee we vandaag kennis maken, is vooral de stad van Tamerlan, Timour Leng (de 'kreupele van ijzer'), die er de hoofdstad van de wereld van wilde maken, en de stad van zijn kleinzoon Oulougbek, die haar promoveerde tot zetel der wetenschappen.

location_onSamarkand, Tashkent
We hebben nog de hele ochtend de tijd voor Samarkand. We bezoeken vandaag het bekende monument de Gour-Emir. Aansluitend bezoeken we de Bibi-Khanym-moskee, waarmee Timoer Lenk alle monumenten die hij ooit had gezien wilde overschaduwen. In de middag rijden we door de steppe terug naar Tashkent waar we in de avond aankomen en overnachten. De afstand per bus is vandaag circa 275 kilometer.

location_onTashkent, Bishkek
Tashkent fungeerde eeuwen als centrum van handel en nijverheid, op het kruispunt van karavaanroutes. De monumenten van de oude stad getuigen van dit grootse verleden: de madrassa Barak-Khana, het mausoleum van Kaffab Chachi en de madrassa Koukeldach. Deze laatste madrassa werd gebruikt om overspelige echtgenotes vanaf te gooien. De turkooizen koepels van de gigantische hammam (Turks bad) getuigen van de levendige traditie van deze oude oosterse instelling. Vanmiddag kunt u de hele middag vrije tijd nemen in de Bazaar van Isk-juva of op eigen gelegenheid Tashkent bekijken. Een aanrader zijn de talrijke tchaïkhana, de theehuizen. In de avond vliegen wij naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan. Overnachting in ons hotel in Bishkek. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onBishkek, Kochkora
Na het ontbijt in het hotel bezoeken we de kleurrijke Osh Bazaar, een van de grootste markten in Bishkek. Hier krijgt u een geweldige inkijk in het lokale leven en de cultuur. In de middag rijden we via de Burana toren, in een prachtig landschap naar Kochkora. U zult uw ogen uitkijken! De route van vandaag is ongeveer 200 kilometer.

location_onSoň-Köl of Issyk-Kul
Na het ontbijt in ons hotel vertrekken we naar het Son Kul-meer. Kirgistan is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en als reiziger is dat prettig, ook al zou je de vriendelijke mensen in Kirgistan meer bezoekers gunnen. We stoppen kort bij de toren van Burana, het enige overblijfsel van de stad Balasagun; dat floreerde in het tijdperk van de zijderoute. We vervolgen onze tocht en rijden via hoge bergpassen naar een schitterend bergplateau op 3016 meter hoogte. Het bergachtige gebied is overweldigend; Marco Polo had al grote moeite om deze bergketen te passeren. Onderweg stoppen we in Kochkor, een typisch Kirgizisch dorpje waar we het gewone leven kunnen zien en bij een traditionele lunch nuttigen bij een Kirgizische familie. We maken kennis met de nomadencultuur en we zien hun joerten (Kirgizische vilten tenten) aan ons voorbij trekken. We rijden hoger en hoger de bergen in en overnachten in een joert in het Son Kul-gebied. Zeer bijzonder is de stilte, de rust en de mystieke levenswijze van de Kirgizische nomaden. Wanneer het ’s avonds helder weer is kunt u genieten van een adembenemende sterrenhemel. De afstand per bus is vandaag circa 350 kilometer.

Bij vertrek in mei heeft u een vergelijkbaar programma bij het Issyk-Kul meer.

location_onNomaden en natuur
Kirgistan is een unieke belevenis. We ontwaken op het dak van de aarde in onze joert en zullen een typisch Kirgizisch ontbijt geserveerd krijgen met (voor de liefhebbers) Koessmismelk. We zien de nomadenherders met hun vee en leren over hun oude tradities en over hoe zij hun paarden van de lage gebieden naar de hoge bergen brengen. We hebben volop gelegenheid om prachtige foto’s te maken. Daarna rijden we terug naar Bishkek, waar we in de namiddag zullen aankomen. Onderweg genieten we van waanzinnig natuurschoon. We overnachten in ons hotel in Bishkek. De afstand per bus is vandaag circa 350 kilometer.

location_onBishkek
We verkennen vandaag de hoofdstad van Kirgistan, Bishkek. Na het ontbijt beginnen we de stadsexcursie. We zien het Overwinningsplein, het Staatsmuseum, de Beeldengalerij, het Ala Too Plein en ervaren de gezellige Kirgizische restaurantjes en terrasjes. In de middag is er tijd om de hoofdstad op eigen gelegenheid te verkennen en bijvoorbeeld een van de vele kleurrijke markten of mooie parken bezoeken. Zo is de Osh-bazaar een aanrader om te bezoeken. Dit is een prachtige oriëntaalse markt waar heerlijk kunt rondkijken. Bovenal is het meest opvallende van deze Kirgiezen dat ze zo ontzettend vriendelijk en aardig zijn. Waar je maar bent, in de stad of in de bergen, u zult versteld staan hoeveel openheid en warmte deze mensen met zich meedragen. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onNaar huis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze geweldige reis langs de legendarische Zijderoute. Tijdens uw vlucht terug naar Amsterdam kunt u heerlijk nagenieten van alle bijzondere indrukken die u heeft opgedaan.

Accommodatie(s)

Hotel Arien Plaza *** (of vergelijkbaar)

Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt in een rustige buurt van Tashkent op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum. Het hotel wordt met name gewaardeerd vanwege de rustige ligging en het vriendelijke personeel.

Lees meer
Hotel Siyavush *** (of vergelijkbaar)

Dit traditioneel ingerichte hotel ligt aan de rand van het oude centrum. Het heerlijke Liab-I-Hauz plein ligt op een korte wandeling vanaf het hotel en de beroemde Poi Kalon moskee ligt op zo'n 1.5 kilometer.

Lees meer
City Hotel *** (of vergelijkbaar)

Het hotel is gelegen in het groene en rustige district nabij de Samarkand Universiteit. Het hotel ligt aan de boulevard van Samarkand op slechts 10 minuten wandelen van het imposante Gur-e Emir mausoleum en slechts 15 minuten wandelen vanaf het Regi...

Lees meer
Hotel Asia Mountains Bishkek *** (of vergelijkbaar)

Het hotel is gelegen in een rustige wijk van Bishkek op ca. 2 kilometer van het oude centrum.

Lees meer
Yurt Camp nabij Son-Kul

Dit bijzondere yurt kamp is geweldig gelegen temidden van de grootsheid van het Kirgizische berglandschap. Doordat er nauwelijks lichtvervuiling is op deze locatie zult u bij helder weer ongetwijfeld genieten van de adembenemende sterrenhemel. De Yu...

Lees meer
Hotel Arien Plaza *** (of vergelijkbaar)
sluiten
Tashkent - Arien Plaza *** - aanzicht hotel
Tashkent - Arien Plaza *** - restaurant
Tashkent - Arien Plaza *** - restaurant
Tashkent - Arien Plaza *** - restaurant
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - voorbeeldkamer
Tashkent - Arien Plaza *** - entree
Tashkent - Arien Plaza *** - binnenplaats
Tashkent - Arien Plaza *** - receptie

Ligging

Dit eenvoudige maar comfortabele hotel ligt in een rustige buurt van Tashkent op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum. Het hotel wordt met name gewaardeerd vanwege de rustige ligging en het vriendelijke personeel.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• wifi

Er is geen lift aanwezig in dit hotel.

Kamer

Uw kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van een tv, telefoon, kluisje, airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Siyavush *** (of vergelijkbaar)
sluiten
Boechara - Hotel Siyavush *** - aanzicht hotel
Boechara - Hotel Siyavush *** - receptie - lounge
Boechara - Hotel Siyavush *** - restaurant
Boechara - Hotel Siyavush *** - restaurant
Boechara - Hotel Siyavush *** - restaurant
Boechara - Hotel Siyavush *** - restaurant
Boechara - Hotel Siyavush *** - lounge
Boechara - Hotel Siyavush *** - lounge
Boechara - Hotel Siyavush *** - ontbijtbuffet
Boechara - Hotel Siyavush *** - ontbijtbuffet
Boechara - Hotel Siyavush *** - voorbeeldkamer
Boechara - Hotel Siyavush *** - voorbeeldkamer
Boechara - Hotel Siyavush *** - ontbijtbuffet
Boechara - Hotel Siyavush *** - aanzicht hotel
Boechara - Hotel Siyavush *** - algemene ruimte

Ligging

Dit traditioneel ingerichte hotel ligt aan de rand van het oude centrum. Het heerlijke Liab-I-Hauz plein ligt op een korte wandeling vanaf het hotel en de beroemde Poi Kalon moskee ligt op zo'n 1.5 kilometer.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• wifi

Er is geen lift aanwezig in dit hotel.

Kamer

Uw kamer is eenvoudig ingericht en voorzien van een tv, telefoon, airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

City Hotel *** (of vergelijkbaar)
sluiten
Samarkand - City Hotel *** - aanzicht
Samarkand - City Hotel *** - aanzicht
Samarkand - City Hotel *** - aanzicht
Samarkand - City Hotel *** - entree
Samarkand - City Hotel *** - aanzicht
Samarkand - City Hotel *** - voorbeeldkamer
Samarkand - City Hotel *** - voorbeeldkamer
Samarkand - City Hotel *** - voorbeeldkamer
Samarkand - City Hotel *** - voorbeeldkamer
Samarkand - City Hotel *** - lounge
Samarkand - City Hotel *** - lounge
Samarkand - City Hotel *** - lounge
Samarkand - City Hotel *** - lounge
Samarkand - City Hotel *** - receptie
Samarkand - City Hotel *** - lounge
Samarkand - City Hotel *** - receptie
Samarkand - City Hotel *** - entree
Samarkand - City Hotel *** - entree
Samarkand - City Hotel *** - restaurant
Samarkand - City Hotel *** - restaurant
Samarkand - City Hotel *** - aanzicht
Samarkand - City Hotel *** - binnenplaats

Ligging

Het hotel is gelegen in het groene en rustige district nabij de Samarkand Universiteit. Het hotel ligt aan de boulevard van Samarkand op slechts 10 minuten wandelen van het imposante Gur-e Emir mausoleum en slechts 15 minuten wandelen vanaf het Registanplein.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• wifi

Er is geen lift aanwezig in dit hotel.

Kamer

Uw kamer is comfortabel ingericht en voorzien van een tv, telefoon, airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Asia Mountains Bishkek *** (of vergelijkbaar)
sluiten
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - aanzicht hotel
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - aanzicht hotel
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - voorbeeldkamer
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - voorbeeldkamer
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - voorbeeldkamer
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - voorbeeldkamer
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - restaurant
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - bar - restaurant
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - receptie
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - receptie
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - entree
Bishkek - Hotel Asia Mountains *** - hal

Ligging

Het hotel is gelegen in een rustige wijk van Bishkek op ca. 2 kilometer van het oude centrum.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• wifi

Er is geen lift aanwezig in dit hotel.

Kamer

Uw kamer is comfortabel ingericht en voorzien van een tv, telefoon, koelkastje, airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Yurt Camp nabij Son-Kul
sluiten
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - uitzicht Yurt camp
Son Kul - Yurt Camp - algemene yurt voor ontbijt en diner
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld Yurt
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet
Son Kul - Yurt Camp - voorbeeld toilet

Ligging

Dit bijzondere yurt kamp is geweldig gelegen temidden van de grootsheid van het Kirgizische berglandschap. Doordat er nauwelijks lichtvervuiling is op deze locatie zult u bij helder weer ongetwijfeld genieten van de adembenemende sterrenhemel. De Yurts zijn zeer eenvoudig ingericht maar u zult een overnachting in deze bijzondere omgeving nooit meer vergeten.

Faciliteiten

U verblijft in een zeer eenvoudige doch ruime doch yurt met vier bedden en houtkachel. U deelt deze yurt met vier personen bij de indeling wordt rekening gehouden met de groepssamenstelling.

Ook is het op aanvraag en tegen een toeslag mogelijk om met twee personen in een yurt te slapen (al naar gelang er beschikbaarheid is). Indien u dit wenst dient u dit bij boeking aan te geven bij Oad. Voor deze mogelijkheid geldt een toeslag van €25,- per persoon.

Er is geen toilet of douche aanwezig in de yurt. De douches en toiletten staan buiten en worden gedeeld door de gasten.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+94foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht met overstap Amsterdam-Tashkent en Bishkek-Amsterdam per Turkish Airlines of Aeroflot
checkvlucht Tashkent-Bishkek per Uzbekistan Airways of Air Astana
checkrondreis volgens programma per comfortabele touringcar
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
checkprofessionele Nederlandssprekende begeleiding
checklokale Engelssprekende gidsen
checktraditionele lunch bij Kirgizische familie op dag 8
checkworkshop vilt bewerken bij Kirgizische familie op dag 8
checktrein Tashkent - Boechara
checkentreegelden t.w.v. ca. € 100
check2 flesjes water per dag in Oezbekistan
checkgenoemde excursies
checkluchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire gezamenlijk max. 12 kg p.p. en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon
checktoeristenbelasting

Exclusief

Bij te boeken:
checkoptionele excursies


Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.