arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomePortugalVlieg-rondreis Hoogtepunten van Portugal
Reisnummer: VRPT32
va. 949,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 11 oktober 2021
today11 oktober 2021
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Hoogtepunten van Portugal
Portugal
 Kleine groep: max. 30 personen
 Verblijf in centraal gelegen hotel in Porto
 Met deskundige Oad reisleiding

Vakantie Portugal

Portugal, land van zeevaarders, heerlijke port, een bijzondere historie en natuurlijk prachtige steden. Tijdens de unieke rondreis laat Oad u alles zien wat Portugal zo uniek maakt. Met als beginpunt de mooie stad Porto, stad van Douro, portwijn en sfeervolle straatjes. We eindigen in de Portugese hoofdstad Lissabon. Prachtig gelegen aan de noordoever van de rivier de Taag. Onderweg genieten we van de bijzondere universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fàtima en het mooie klooster van Alcoba...ça. Geniet van het sfeervolle plaatsje Nazaré en de oude koninklijke hoofdstad Sintra. U verblijft in goede top hotels,. De hotels in Porto, Coimbra en Lissabon zijn centraal gelegen en het hotel in Peniche ligt op loopafstand van het strand. Gaat u met ons mee op ontdekkingstocht door Portugal? Lees meer over Vlieg-rondreis Hoogtepunten van Portugal

Waarom de rondreis Hoogtepunten van Portugal bij Oad boeken?
Unieke rondreis naar het mooie Portugal
Bij Oad krijgt u vanaf Schiphol een ervaren Oad reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding u kennis laat maken met het èchte Portugal
Verblijf in zeer goede top hotels met ideale ligging voor de bezienswaardigheden
Verblijf in Porto middenin het centrum
Verblijf in Lissabon in centraal gelegen hotel
Boottocht over de Douro
-... UNESCO Stad Tomar
Bedevaartsplaats Fàtima
overnachting in Peniche aan zee
bezoek kloosters van Batalha en Alcobaça
Lees meer over Vlieg-rondreis Hoogtepunten van Portugal

Hoogtepunten

Port proeven in de wijnkelders van Porto
Stadstour Porto
'moliceiros' in Aveiro
Universiteitsstad Coimbra
UNESCO stad Tomar
Bedevaartsplaats Fàtima
Bathala Klooster
Alcobaça Klooster
Stadstour Lissabon
Historische wijken Alfama en Belém in Lissabon
Bezoek Koninklijke stad Sintra
Cabo da Roca: meest westelijk punt van Europa

Dagprogramma

location_onNaar Porto
U vliegt vandaag samen met Oad reisleider van Amsterdam naar Porto in het noorden van Portugal. Vandaar wordt u naar uw centraal gelegen viersterren hotel in Porto gebracht. Afhankelijk van de vluchttijden maken we nog een korte tour door stad .We sluiten de dag af met een diner in ons hotel.

location_onPorto, Aveiro naar Coimbra
Vanmorgen staat de tweede grootste stad van het land op het programma. Porto is schitterend gelegen aan de rivier de Douro, en is de belangrijkste stad voor de beroemde port. We zien het imponerende Bolsa beursgebouw en lopen door de historische wijk Ribeira. Aan de overkant van de rivier de Douro ligt de stad Vila Nova de Gaia waar we een portkelder bezoeken en natuurlijk ook port gaan proeven (optioneel, ca € 8,- p.p.). Na de lunch rijden we naar Aveiro, bekend van de kanalen en de kleurrijke ‘moliceiros’; vissersbootjes voor de vangst van zeewier. We rijden verder naar de universiteitsstad Coimbra waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onCoimbra
Vandaag gaan we de stad Coimbra ontdekken. Het belangrijkste culturele centrum van Portugal. Hier bezoeken we de prachtige middeleeuwse universiteit en onder voorbehoud van openingstijden en beschikbaarheid, de bijzondere
barokke bibliotheek. We eindigen de rondleiding in het sfeervolle oude centrum met zijn smalle straatjes. De rest van de middag is op eigen gelegenheid. Optioneel kunt u ’s avonds mee naar een traditionele fado avond incl. port of Muscatwijn proeverij (optioneel, ca. € 11.- p.p.).

location_onTomar, Fàtima, Bathala naar Peniche
Na het ontbijt rijden we naar Tomar, bekend van de Convent van Christus, maar vooral vanwege het historische centrum. Het oude centrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We vervolgen onze reis naar Fátima. De plaats waar de Heilige Maria verscheen aan drie herderskinderen. Onderweg naar ons overnachtingshotel maken we een stop bij het Klooster van Batalha. We verblijven twee nachten in Peniche in een hotel aan zee.

location_onAlcobaça en Nazaré
In de ochtend bezoeken we Alcobaça waar we het gelijknamige klooster vinden. Het klooster is gesticht door de eerste koning van Portugal; Koning Alfons Henriques. We vervolgen onze reis naar het sfeervolle vissersplaatsje Nazaré,
hier vind u nog de gekleurde vissersbootjes op het strand. Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel.

location_onSintra, Cabo de Roca naar Lissabon
We laten Peniche achter ons en rijden richting het zuiden naar de oude stad Sintra. Bekend van het Nationaal Paleis en het historische centrum wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. We vervolgen onze reis naar de kust, naar het meest westelijk punt van het vaste land van Europa: Cabo da Roca. Onderweg naar Lissabon rijden we langs de Costa de Lisboa en zien mondaine badplaatsen als Cascais en Estoril. We verblijven twee nachten in het centrum van Lissabon.

location_onLissabon
Vandaag gaan we Lissabon ontdekken. De stad is prachtig gelegen op zeven heuvels, langs denoordelijke oever van de Taag. Geniet van de smalle straten, witte huizen, gezellige pleinen en parken. We zien de ‘25 April Brug’, het gigantische Christusbeeld aan de overkant van de rivier, de sfeervolle wijken Rossio, Alfama en in de wijk Belém zien we het Jeronimus Klooster.

location_onNaar huis
Helaas zit uw vakantie er weer op en wordt u naar de luchthaven van Lissabon gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in prima middenklasse hotels met kamer met bad of douche en toilet. Definitief overzicht met hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+5foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Porto, Lissabon – Amsterdam per Transavia
checkrondreis volgens programma per lokale touringcar met airconditioning
checkstadsgids in Porto voor halve dag
checkstadsgids in Lissabon voor hele dag
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkNederlandssprekende Oad reisleiding vanaf Amsterdam
checktoeristenbelastingen in Porto en Lissabon
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkentreegelden ca. € 49,- p.p.
checkoptionele excursies
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg, kosten € 18,- p.p. per enkele

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.