Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Zes vragen én antwoorden over Parc Astérix

Onze pretparkspecialist Bianca verzorgt al jarenlang de mooiste pretparkreizen naar onder meer Disneyland Paris.

Ditmaal toog ze – versterkt door Oad collega’s Marloes en Martijn – naar het betoverende Parc Astérix. Het park is nieuw bij Oad en wij vroegen Bianca waarom Parc Astérix je volgende pretparkreis moet zijn.

Ditmaal toog ze – versterkt door Oad collega’s Marloes en Martijn – naar het betoverende Parc Astérix. Het park is nieuw bij Oad en wij vroegen Bianca waarom Parc Astérix je volgende pretparkreis moet zijn.

Oad studiereis naar Parc Astérix
Bianca en Panoramix in Parc Asterix
Parade met Cleopatra in Parc Astérix
Steen papier schaar met Obelix en Heroix in Parc Asterix

Ha Bianca, wat is Parc Astérix precies? En waar ligt het?

“Parc Astérix is een prachtig pretpark, helemaal gebaseerd op de stripverhalen van het beroemde duo Astérix en Obelix. Het park ligt in de regio Haute de France, vlakbij Parijs. Vanuit Utrecht rijd je er in een half dagje heen.”

En wat voor attracties vind je er?

“Het is echt een pretpark voor jong en oud, waarin je verschillende gedeelten met thema’s hebt. Zo heb je Egypte, waarin je bijvoorbeeld Cleopatra tegen het lijf kunt lopen, het oude Griekenland en natuurlijk ook het dorp Gallië. Ook de attracties zijn echt gemaakt voor het hele gezin. Van de 51 meter hoge achtbaan Toutatis tot speelgebieden voor de allerkleinsten. En natuurlijk zijn er diverse shows, parades en kom je regelmatig de ‘bewoners’ tegen. Leuk om op de foto te gaan met Astérix, Obelix of toverdrankbrouwer Panoramix!”

Wat vond je zelf de leukste attractie?

“Ik vond de bobslee erg leuk. Ook de hangende achtbaan Oziris is erg spectaculair. Dan hang je met de benen los. En met het lekkere weer was het natuurlijk fijn afkoelen in de waterattracties. De shows en parade waren ook écht leuk met onder meer Idéfix, het hondje van Obelix, die een leuke rol speelt. We hebben trouwens in één dag niet alle attracties kunnen doen.”

Ah, dus Parc Astérix is groot genoeg om er meerdere dagen door te brengen?

“Zeker weten! Als je alles wilt doen heb je zeker twee dagen nodig. Het is er trouwens ’s avonds ook erg gezellig. Zo kun je in de zomer in het park dineren met Astérix en de andere Galliërs tijdens een speciaal “Banquet Gaulois”. En een echte aanrader is L’Aérolaf. In deze bar neem je plaats, bestel je een drankje en vervolgens gaat de bar 35 meter omhoog. Bovenaan draait hij langzaam rond voor een fantastisch uitzicht!”

Kun je dan ook in Parc Astérix blijven overnachten?

“Ja en dit is echt een aanrader. Er zijn drie prachtige hotels met ieder hun eigen charme, middenin de bossen. Wat ik zelf top vind is dat je gratis kunt parkeren bij het hotel, dat er een aparte ingang naar het park is voor hotelgasten én dat je 30 minuten voor de officiële openingstijd al het park mag betreden. Tijdens het ontbijt kun je trouwens ook zomaar Astérix of één van zijn vrienden ontmoeten.”

Leuk hoor. En kun je er ook in de winter heen?

“Ja, op een aantal data. In de winter is er een aantal evenementen. Zo kun je van 5 oktober t/m 5 november genieten van Halloween en natuurlijk is het park extra feestelijk tijdens Kerst. Van 21 december t/m 5 januari is het park volledig in kerstsferen. Lijkt me heel gezellig!”

Boek nu met extra korting

Kortingscode: OAD35

Geldig t/m 31 juli

We vieren dit jaar twee verjaardagen. Parc Astérix bestaat dit jaar 35 jaar en Oad 100 jaar. Om dit te vieren hebben we een leuke kortingsactie! Boek vóór 31 juli jouw vakantie naar Parc Astérix bij Oad en ontvang 35,- euro korting per boeking. Gebruik kortingscode: OAD35 bij het maken van je boeking.

Ook zin in een Gallisch avontuur?

Bekijk ons aanbod