arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandWandelvakantie langs de Rijn - Individueel
Reisnummer: OSDEW04
va. 395,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today13 april 2023
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegenWandelvakantie langs de Rijn - Individueel
Duitsland
 De mysterieuze Loreley
 Pittoreske Rüdesheim am Rhein
 Schloss Johannisberg

Wandelen langs de Rijn

Via mooie wandelpaden bezoekt u het meest romantische gedeelte van de midden-Rijn. Het gebied is beroemd om de middeleeuwse sfeer in de pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en de lekkere Rijnwijn!

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Rüdesheim am Rhein
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft in Rüdesheim, een historisch stadje met schilderachtige straatjes. Vanavond wordt in uw hotel een heerlijk diner geserveerd.

location_onDe Rijn
Tijdens deze wandelvakantie maakt u prachtige wandelingen in onder andere het smalle dal waartussen de Rijn zich bij het mooie Sankt Goarshausen slingert. Dit gebied inspireerde reeds lang geleden al dichters en schilders. U volgt de bewegwijzerde Rheinsteig, in het verleden verkozen tot het mooiste wandelpad van Duitsland. Hier ligt ook de Loreley. Wie kent niet het verhaal van deze vooruitspringende rots waarop vele schippers verongelukten? De mythische schoonheid van de Loreley biedt tegenwoordig vooral een prachtig panorama op de Rijnvallei.

In Kaub zult u kennis maken met een aantal prachtige middeleeuwse burchten. Onderweg van Lorch naar Rüdesheim am Rhein kunt u in Assmannshausen op een van de vele terrasjes langs de Rijn genieten van de lekkere Rijnwijn.

U wordt tijdens deze reis ook naar Schloss Johannisberg gebracht waar al meer dan 900 jaar wijn wordt gemaakt. Al wandelend door de wijngaarden zult u genieten van de prachtige afdaling naar de Rijn.

De wandelingen variëren van 15 - 25 kilometer.

location_onNaar huis
Op eigen gelegenheid reist u weer naar huis.

Accommodatie(s)

U verblijft in een uitstekende middenklasse hotel.
Het hotel kan afwijken van het getoonde hotel. Wanneer deze niet beschikbaar is boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Zum Grünen Kranz

Het hirstorische weinhotel kijkt uit op de wijngaarden in Rüdesheim. Het hotel bevindt zich in de oude stad, op loopafstand van de beroemde straat Drosselgasse en van de rivier de Rijn. De lichte en ruime kamers zijn allemaal voorzien van een privéb...

Lees meer
sluiten
Zum Grünen Kranz
sluiten

Algemeen

Het hirstorische weinhotel kijkt uit op de wijngaarden in Rüdesheim. Het hotel bevindt zich in de oude stad, op loopafstand van de beroemde straat Drosselgasse en van de rivier de Rijn. De lichte en ruime kamers zijn allemaal voorzien van een privébadkamer en gratis wifi.

Algemeen

Het hirstorische weinhotel kijkt uit op de wijngaarden in Rüdesheim. Het hotel bevindt zich in de oude stad, op loopafstand van de beroemde straat Drosselgasse en van de rivier de Rijn. De lichte en ruime kamers zijn allemaal voorzien van een privébadkamer en gratis wifi.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag
check1x lunchpakket
checkwelkomstdrankje
checktransfer naar Johannisberg
checkUitgebreide routebeschrijvingen en kaartmateriaal (Nederlandstalig)
checkroadbookdrager
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkevt. entreegelden
checkoverige maaltijden
checktoeslag 1-pers. kamer
checkextra overnachting halfpension
checkparkeren ca. € 5,- per dag
check2 x treinticket tot startpunt ca. € 4,- p.p.

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.