U bevindt zich hier Homegroot-brittannië

Busreizen & Rondreizen Groot-Brittannië

Busreis of rondreis door Groot-Brittannië betekent genieten van oude tradities en boeiende legendes. Geniet van een heerlijke vakantie in de Cotswolds, waar de tijd heeft stil gestaan. Of een busreis door het land van legendes en geheimzinnige kastelen in Wales. Maar wat dacht u van de schitterende ruige en mystieke natuur van Schotland in het hoge noorden? Bekend van mythische meren en machtige bergen. De metropool Londen mag natuurlijk niet ontbreken, een ideale stedentrip voor een heerlijke vakantie!
Oad heeft een mooi aanbod aan wandelvakanties in Groot Brittannië. Wat dacht u van het ruige Schotland? Of een heerlijke wandelingen over de bijzondere eilanden Mull, Iona of Kerrera. Ook wandelvakantie in Zuid-Engeland, bekend van de bossen en heides in The New Forest en de Nationale Parken Dartmoor en Exmoor, ontbreken niet aan ons aanbod. Voor de muziekliefhebber kunt u met ons op vakantie naar de geweldige Schotse stad Edinburgh! Geniet hier van de wereldberoemde Edinburgh Military Tattoo, met bands over de hele wereld!

Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie.

Douaneregels Groot-Brittannië

- Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
- Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
- Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
- Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
- Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.
- Reis je met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021.
- Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.
Vanaf 1 oktober 2021 heeft u bij de grens naar Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) een geldig paspoort nodig. Met een identiteitskaart kunt u het land niet meer in.
Lees meer