Informatie wandelvakanties

  800x250 beeld algemene informatie wandelvakanties - algemene info.png

  Algemene informatie

  Wandelen is dé manier om te genieten van de rust en de natuur in wonderschone gebieden, terwijl u tegelijkertijd lekker actief bezig bent. Te voet kunt u plekken bereiken die anders voor u verborgen blijven.

  Oad biedt u een ruime keuze aan bestemmingen voor uw wandelvakantie in Europa. Ons aanbod is zeer divers; van het afwisselende landschap in Schotland tot de prachtige fjorden in Noorwegen. Van de spectaculaire kusten in Ierland tot de indrukwekkende Dolomieten in Italië.

  Op alle reizen is een Oad wandelbegeleider aanwezig. Ervaren, enthousiast, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Elk seizoen bereiden ze zich intensief voor op de wandelreizen die ze begeleiden. Zij kennen de routes als geen ander. Vanuit hun ervaring kennen zij het land, de cultuur, de gewoontes en de geschiedenis van het land, de streek of de stad waar u verblijft.

  Groepsinformatie

  Oad voert haar wandelreizen uit met kleinere groepen. Deze bestaan uit maximaal 34 personen. Voor alle vlieg wandelreizen geldt een maximum van 30 personen (m.u.v. de wandel 4-daagsen)

  Individuele wandelvakanties

  Indien u niet met de bus op vakantie wil, maar toch alles van te voren geregeld wilt hebben. Dan zijn onze individuele wandelvakanties iets voor u.


  Oad biedt individuele wandelvakanties per eigen vervoer maar ook per vliegtuig:
  Wandelend over de Hondsrug, in het prachtige Drenthe of struinen door de Brabantse Sahara. U zult verbaasd zijn hoeveel ons land te bieden heeft. Onze routes nemen u mee waarbij u natuurlijk ook diverse mooie steden ontdekt. U kunt kiezen voor een reis waarbij u in één hotel verblijft en vanaf daar op pad gaat. Ook hebben wij diverse rondreizen in ons programma opgenomen waarbij u van hotel naar hotel wandelt. Uiteraard zorgen wij dat uw bagage ook wordt vervoerd zodat u zich hierover niet hoeft te bekommeren. Naast de prachtige reizen in Nederland bieden wij u ook individuele wandelvakanties naar o.a. Karinthië, het Vierwoudstrekenmeer in Zwitserland, Comomeer in Italië en door de Spaanse Pyreneeën.

  Indien u een wandelvakantie per eigen vervoer boekt reist u op eigen gelegenheid naar uw eerste hotel en vanaf daar vertrekt u voor de meest prachtige routes.

  Indien u een wandelvakantie wat verder weg boekt is vaak de vlucht inclusief de reissom. Deze vlucht is echter ALTIJD op aanvraag. Dit betekent dat indien u een reis boekt, er eerst door Oad geinformeerd wordt bij de luchtvaartmaatschappij of de vlucht beschikbaar is en of dit ook lukt binnen het geldende tarief. Het kan zodoende zijn dat er een prijsaanpassing volgt indien de gecalculeerde vlucht niet meer beschikbaar is.

  Bekijk hier onze wandelreizen met eigen auto.  
  800x250 beeld algemene informatie wandel - soort wandel

  Soort wandelreis

  Wandelrondreis
  Lekker op wandelvakantie en natuurlijk met het verblijf in uitstekende middenklasse hotels. U wandelt van hotel naar hotel en de start en finish van de vakantie is altijd in hetzelfde hotel. Natuurlijk wordt uw bagage voor u vervoert.

  Wandelstandplaatsreis
  Lekker wandelen vanuit één standplaats zodat u niet iedere dag uw koffer hoeft in te pakken? Dan hebben wij prachtige standplaats wandelvakanties voor u. U verblijft in één hotel en vanuit daar hebben wij verschillende routes samengesteld. U kunt zelf bepalen wanneer en welke route u wandelt. 

   
  800x250 beeld algemene informatie wandelvakanties - wandelniveau.png

  Wandelniveau

  Onze wandelreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte wandelreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende wandelervaring dient te beschikken. Bij iedere wandelreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes. Wij bieden wandelreizen aan op drie verschillende niveaus:


  Wandelroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein, maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze wandelreis.


  Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaadjes/keienpaadjes. Voor deze wandelreizen is een goede conditie en voldoende wandelervaring vereist.


  Wandelroutes in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter. 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Voor deze wandelreizen is een uitstekende conditie en voldoende wandelervaring vereist. 

   
  800x250 beeld algemene informatie wandelvakanties - wandelroutes.png

  Wandelroutes

  De aangeboden wandelroutes zijn met zorg uitgestippeld. Daarnaast worden alle wandelingen begeleid door onze Nederlandssprekende wandelbegeleiders. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan uw vakantie. Ervaren, enthousiast, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is de juiste wandeluitrusting.

  Indien u een individuele wandelreis boekt, dan ontvangt u van ons een gedetailleerde beschrijving van de wandelroutes en kaartmateriaal. Daarbij vermelden wij ook toeristische informatie en tips over de regio.

  Goed voorbereid op pad, wat neemt u mee?
  • schoenen met een goed profiel
  • goede regenkleding
  • dag rugzak
  • zonnebrandcrème
  • zonneklep/petje
  • lange broek (tijdens de wandelingen)
  • eventueel een wandelstok 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - bagage

  Bagageservice

  Indien u een individuele wandelvakantie boekt, dan is de bagageservice van toepassing.
  Bij onze wandelrondreizen wordt uw bagage - 1 koffer of reistas per persoon – door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd.