arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel
Reisnummer: OSNLF26
va. 389,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today03 november 2023
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegenFietsvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel
Nederland
 De 'Hunebed Highway'
 Orvelte, het oerdorp van Drenthe
 Het beekdallandschap van de Drentse Aa

Fietsen langs de Drentse hunebedden

Tijdens deze fietsvakantie geniet u van de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis rondom de 'Hunebed Highway' in Drenthe. U verblijft in uitstekende middenklasse hotels op basis van halfpension. De rondreis eindigt weer bij het hotel waar u gestart bent.
’s Ochtends stapt u na een goed ontbijt op de fiets en kunt u op uw eigen tempo uw route fietsen. Voor iedere fietsdag is er een uitgebreide routebeschrijving en een overzicht van de knooppunten samengesteld. Natuurlijk wordt uw bagage naar... het volgende hotel gebracht.

Lees meer over Fietsvakantie langs de Drentse Hunebedden - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Odoorn
Op eigen gelegenheid reist u naar Odoorn waar u incheckt bij uw hotel. Vanavond wordt er een diner voor u geserveerd.
Als bijzonder aanbeveling noemen we vandaag het Veenpark in Bargercompascuum of het Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

location_onOdoorn - Coevorden
De fietsroute vandaag gaat vanaf Odoorn langs het Eppiesbargje en door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen en vervolgens verder naar naar Nieuw Amsterdam. Hier heeft bijna 150 jaar geleden Vincent van Gogh gewoond en gewerkt. In Schoonebeek komt u langs de zandstrooiboerderij, waar u alles kunt zien van de prachtige zandstrooikunst. In deze prachtige Saksische rietgedekte boerderij is ook een expositie van de NAM over het historie van de winning van aardolie en -gas in deze omgeving. Aan het einde van deze fietstocht komt u aan in de historische stad Coevorden. Een bezoekje aan het kasteel, dat in gebruik als restaurant, en het stedelijk museum is zeker aan te bevelen.(ca. 55 km)

location_onCoevorden - Ees
Vandaag fietst u in grotere lussen langs de Hunebed Highway tot in Midden-Drenthe. In het brinkdorp Dalen vinden we de fraaie molen “de Bente”. Vervolgens fietsen we naar Gees. Opnieuw een prachtig authentiek Drents dorp met een beschermd dorpsgezicht. In Gees ligt een prachtige beeldentuin, een bezoek zeker waard. Via de Mepper dennen fietst u vervolgens naar het monumentendorp Orvelte, “het Oerdorp” van Drenthe. Aan het einde van de dag fietst u door de prachtige staatsbossen van Schoonloo en Exloo naar het dorp Ees. Aan het einde van de route heeft u nog even de mogelijkheid van een prachtig uitzicht te genieten en een laatste stop in te lassen bij uitkijktoren en terras-restaurant Poolshoogte. (ca. 60 km)

location_onEes - Zuidlaren
Al aan het begin van de dag fietst u langs het Hunebedcentrum in Borger, waar u kunt ervaren hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Direct naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland: ruim 22 meter lang en de grootste steen weegt meer dan 20.000 kilo. Zonder moderne werktuigen werden deze stenen vervoerd en gebruikt voor de bouw van de hunebedden. Via prachtige natuur fietst u over het voormalig Kamp Westerbork. Vanuit dit kamp zijn ruim 100.000 mensen, voornamelijk Joden, afgevoerd naar de vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor.
Aan het einde van de dag ervaart u het Nationaal Park Drentsche Aa. Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Het is het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa. Hier vindt u de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar. Nog een klein stukje en dan bent u in Zuidlaren bij uw hotel. (ca. 56 km)

location_onZuidlaren - Odoorn
Op deze fietsdag kunt u volop genieten van het Balloërveld. De unieke overwegende heide en vergraste heidebegroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Op het Balloërveld zijn naast de zand– en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Met liefst 400 Drentse heideschapen is de schaapskudden van Balloo de grootste van Drenthe. Daarna kunt u bij het Boomkroonpad over een stalen constructie door de boomtoppen wandelen en het bos eens vanuit een totaal andere hoek bewonderen. In de omgeving van Drouwen komt u op een fietsafstand van circa 6 kilometer een vijftal hunebedden tegen. In het hunebedcentrum (beschreven bij een andere fietstocht van uw fietsvakantie) verteld men u het hele verhaal van het bouwen en het wonen en leven van hun bouwers. Aan het einde van de fietstocht komt u langs de uitkijktoren Poolshoogte waar u een uniek uitzicht heeft over de prachtige omgeving. De fietsreis eindigt weer bij het hotel in Odoorn. (ca. 57 km)

Accommodatie(s)

Hotel Restaurant de Oringer Marke*** - Odoorn

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn. Een ideaal uitgangspunt om te genieten van de prachtige Drentse natuur en historische bezienswaardigheden in de omgeving.

Lees meer
Hotel Talens - Coevorden

Hotel Talens ligt in het centrum van de oude stad Coevorden op loopafstand van alle faciliteiten van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten, airco, zitje en ee...

Lees meer
Hotel Eeserhof *** - Ees

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de s...

Lees meer
Brinkhotel Zuidlaren***

Dit kleinschalige hotel ligt in het gezellige centrum van Zuidlaren.

Lees meer
Hotel Restaurant de Oringer Marke*** - Odoorn
sluiten
receptie
terras
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer
voorbeeldkamer

Ligging

Hotel Oringer Marke is gelegen in het centrum van Odoorn. Een ideaal uitgangspunt om te genieten van de prachtige Drentse natuur en historische bezienswaardigheden in de omgeving.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• bowlingbaan (niet gratis)
• terras
• wifi

Kamer

De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van bad of douche en toilet.

Hotel Talens - Coevorden
sluiten
Coevorden - Hotel Talens - hotel aanzicht
Coevorden - Hotel Talens - voorbeeld kamer
Coevorden - Hotel Talens - voorbeeld kamer
Coevorden - Hotel Talens - restaurant
Coevorden - Hotel Talens - bar

Algemeen

Hotel Talens ligt in het centrum van de oude stad Coevorden op loopafstand van alle faciliteiten van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten, airco, zitje en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Eeserhof *** - Ees
sluiten

Algemeen

Hotel Eeserhof ligt in het centrum van Ees en is een uitstekend 3-sterren hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een ruim terras. Het restaurant biedt een keur aan gerechten en men bereid deze bij voorkeur met verse producten uit de streek. De kamers zijn voorzien van een tv, minibar en kluisje. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• terras
• wifi

Kamer

De kamers zijn modern ingericht en alle voorzien van een badkamer met douche of bad en toilet.

Brinkhotel Zuidlaren***
sluiten
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - aanzicht
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - receptie
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - restaurant
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - 2-persoonskamer
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - ontbijt

Ligging

Dit kleinschalige hotel ligt in het gezellige centrum van Zuidlaren.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• bar
• sfeervol restaurant
• terras
• gratis wifi

Kamer

De verzorgd ingerichte kamers zijn voorzien van telefoon, tv, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n. (ter plaatse te voldoen)

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
De fietshuur gaat in op dag 2 vanaf 10.00 uur.

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.