arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie door de Rijnstrangen en over de Veluwe - Individueel
Reisnummer: OSNLF22
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie door de Rijnstrangen en over de Veluwe - Individueel
Nederland
 Ooijpolder, prachtige Waal uiterwaarden
 Het unieke Rijsstrangengebied
 De Veluwezoom en Veluwe

Fietsvakantie door de Rijnstrangen en Veluwe

U maakt uitgebreid kennis met de bijzondere omgeving van het oude stroomgebied van de Rijn en de prachtige natuur van de Veluwe. De routes nemen u mee door de bijzondere omgeving waarbij u geniet van een prachtige afwisselende landschappen.
U bent verzekerd van een grote biodiversiteit. Ook uw accommodatie is van hoog niveau. U verblijft in drie topklasse Van der Valk-hotels.
Op de bijzondere en heuvelachtige Veluwe geniet u van een prachtige afwisseling in bos, heide, zandvlakten, landgoederen... en vergezichten. Boekt u in augustus of september, dan beleeft u de prachtig paars bloeiende heide op de Posbank als een uitzonderlijke ervaring. Ook fietst u over de bruggen in Arnhem en Nijmegen, waar in de Tweede Wereldoorlog veel strijd is geleverd. Operatie Market Garden in september 1944 mislukte. De Slag om Arnhem leidde zelfs tot duizenden doden. In Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek ontdekt u er alles over. Een andere aanrader is een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Als kunstliefhebber mag u de enorme verzameling van Van Gogh, één van de beroemdste schilders van de 19e eeuw, beslist niet missen.Lees meer over Fietsvakantie door de Rijnstrangen en over de Veluwe - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Nijmegen
U start uw fietsvakantie bij het comfortabele Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Deze pas in 2016 geopende moderne Van der Valk noemt zich het meest duurzame hotel van Nederland. In vijf minuten wandelt u naar de Spiegelwaal bij de oude brug van Nijmegen. Deze nieuwe nevengeul van vier kilometer lang voorkomt overstromingen. Vanaf de Lentse kade heeft u een schitterende aanblik van de Nijmeegse stad naast vijf bruggen over de Waal. Ook ziet u de nieuwe architectonisch fraaie brug De Oversteek. Op die plaats probeerden geallieerden op 20 september 1944 in kleine bootjes de Waal over te steken. Bij de verovering van de bruggen was het Duitse verzet groot. Als u de oude brug over wandelt, bent u snel in het gezellige centrum van Nederlands oudste stad. De geschiedenis gaat ruim 2000 jaar terug. In het Hunnerpark vindt u resten van oude stadsmuren. Het centrum herbergt diverse musea, waaronder Museum Het Valkhof, dat een collectie toont van Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid, en moderne kunst.

location_onNijmegen (Lent) - Arnhem (Papendal)
Uw fietstour start met een mooie kronkelige route door de Ooijpolder. U ziet een divers landschap met prachtige rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Ook merkt u diverse oude steenfabrieken op, die inmiddels gesloten zijn. Na het plaatsje Ooij komt u de leuke koffieplek De Thornsche Molen tegen. Het terras biedt mooi zicht op de oude molen. Via Duitsland fietst u naar Millingen aan de Rijn. Daar steekt u met het pontje de Rijn over en gaat langs het meer De Bijland naar Herwen. Sta daar even stil bij Huis Aerdt, een prachtig historisch pand dat omringd is door grachten en knotwilgen. U fietst daarna door het Rijnstrangengebied over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden naar Loo. Daar neemt u het pontje naar Huissen en fietst langs de Rijn naar de John Frostbrug, bekend van Operatie Market Garden in september 1944. Ondanks geallieerd offensief mislukte de verovering van deze brug. Duizenden slachtoffers waren het gevolg. Via Arnhem-centrum fietst u naar Oosterbeek. Interessant is een bezoek aan Airborne Museum 'Hartenstein'. Daar ontdekt u alles over de Slag om Arnhem. Op de Veluwe bereikt u daarna Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Vanuit Nijmegen is ook een 13 km kortere route langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden mogelijk. (ca. 65 km)

location_onArnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen)
Vandaag een dagje 100% Veluwe. Met onderweg Nationaal Park de Veluwezoom. U fietst over landgoed Warnsborn, waar de zeldzame jeneverbes voorkomt. Daarna gaat u langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Overdag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Samen met heideplaggen en/of stro wordt de mest gebruikt voor akkers van schrale zandgronden. Spoedig daarna bereikt u de heuvelachtige Posbank. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken door de heide, die in augustus en september prachtig paars bloeit. Op de top bij Paviljoen de Posbank kunt u midden in de natuur een lekkere en gezonde lunch nemen. Daarna fietst u via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Op weg naar Beekbergen komt u de kleine en grote Loenense Waterval tegen. Vervolgens fietst u verder door de bossen van Ugchelen en bereikt Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. U kunt ook een 9 km kortere én puur groene route kiezen: na de Elsberg fietst u rechtstreeks naar Loenen. (ca. 62 km)

location_onApeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent)
U fietst door het bos en heidevelden naar gehucht Hoog Buurlo en Hoenderloo. Dan door de groene schatkamer van Nederland, Nationaal Park De Hoge Veluwe. Pakt u meteen de parels het Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum mee? In het Kröller-Müller vindt u zelfs de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld! Ook de enorme beeldentuin is indrukwekkend. Toegangsticket voor het park is inbegrepen (niet het musea). Ontspannen fietst u verder in de afwisselende natuur naar Schaarsbergen, langs Hotel Warnsborn en de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Vervolgens komt u via fietspaadjes langs Kasteel Doorwerth. Neem de tijd voor een korte wandeling om het kasteel en geniet van een heerlijke chocoladetaart bij de dikke acacia uit 1678 op het binnenplein. Over de Fonteinallee bent u snel bij het fietspontje van Driel. U steekt de Rijn over waar de Polen in 1944 tevergeefs probeerden de overkant te bereiken in de strijd om de brug in Arnhem. U fietst via het sfeervolle Elst (leuke tussenstop bij tijd over) naar het prachtige Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. U kunt ook een 6 km kortere route kiezen: bij Ugchelen gaat u rechtstreeks naar Hoenderloo. (ca. 65 km)

location_onNaar huis
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ligt in de omgeving van Nijmegen-Noord op korte afstand van rivier de Waal. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zonneterras en wellnessfaciliteiten.

Lees meer
Van der Valk hotel Arnhem

Van der Valk hotel Arnhem ligt direct naast de A50 op slechts tien minuten rijden van het gezellige, historische centrum van Arnhem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras en wellnessfaciliteiten.
De moderne kamers zijn voorzien van ee...

Lees meer
Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel

Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel ligt in een prachtige omgeving dicht bij het centrum van Apeldoorn. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras en wellnessfaciliteiten.
De moderne kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, the...

Lees meer
sluiten
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
sluiten
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent - hotel aanzicht
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent - lobby
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent - voorbeeld kamer
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent - voorbeeld kamer
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent - restaurant

Ligging

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ligt in de omgeving van Nijmegen-Noord op korte afstand van rivier de Waal. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zonneterras en wellnessfaciliteiten.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De moderne kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, airco, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Van der Valk hotel Arnhem
sluiten
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem - hotel aanzicht
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem - voorbeeld kamer
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem - voorbeeld kamer
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem - restaurant
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem - terras

Algemeen

Van der Valk hotel Arnhem ligt direct naast de A50 op slechts tien minuten rijden van het gezellige, historische centrum van Arnhem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras en wellnessfaciliteiten.
De moderne kamers zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet.

Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel
sluiten
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel - hotel aanzicht
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel - voorbeeld kamer
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel - voorbeeld kamer
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel - restaurant
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel - wellness

Algemeen

Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel ligt in een prachtige omgeving dicht bij het centrum van Apeldoorn. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras en wellnessfaciliteiten.
De moderne kamers zijn voorzien van een tv, koelkastje, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+17foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie
checktoeristenbelasting

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkevt. entreegelden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checkextra overnachting

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Hybride fiets: € 12,- per dag
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Premium fiets: € 20,- per dag.
Onze premium fietsen zijn lichtgewicht en zijn uitstrekende tourfietsen met 27-versnellingen en schijfremmen. Deze fietsen zijn minder zwaar dan onze standaard hybride fietsen: ze wegen +/- 15 kilo.
De premium fietsen hebben reguliere pedalen. Onze premium fietsen zijn Koga Grand Tourer fietsen of vergelijkbare modellen.

Elektrische fiets: €25,- per dag
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM

Fietspechpas: € 2,75 per dag
Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaald u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling. DeFiets Pechpas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pech locatie niet gemaakt worden of geeft u er de voorkeur aan om teruggebracht te worden, dan vervoeren wij u en uw rijwiel. Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshelm: € 10,- per dag


Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor € 5,- per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Verschillende fietsniveaus:
Onze individuele fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes:

1 ster
Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.

2 sterren
Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (30 – 75 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.

3 sterren
Fietsroutes in glooiend tot bergachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.