arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOost-EuropaRondreis Grand Tour Balkan
Reisnummer: BROE05
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
today
(19 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Rondreis Grand Tour Balkan
Oost-Europa
 Gehele reis o.l.v. Nederlandssprekende reisleider
 Vele stadswandelingen o.l.v. lokale gidsen
 Verblijf in uitstekende 3 of 4–sterrenhotels

Rondreis Grand Tour Balkan

Tijdens deze speciale reis bezoeken we maar liefst acht Balkan landen met een unieke geschiedenis en vol verhalen. Behalve de vele hoogtepunten heeft u ook de keuze om van tijd tot tijd heerlijk rustig aan te doen aan het meer van Ohrid of de Adriatische Zee. De Balkan is een grote mozaïek die alleen van dichtbij echt begrepen kan worden!

Tijdens deze reis zullen we diverse landen van de Balkan bezoeken met hun hoogtepunten. We zullen in Servië en in Bulgarije langs de belangrijkste steden ...gaan; Belgrado en Sofia, in Macedonië naast de hoofdstad Skopje (de geboorte stad van moeder Theresa) bezoeken we ook het prachtige Meer van Ohrid. In Montenegro genieten we van de schoonheden van de stad Kotor, beschermd door UNESCO. In Bosnië en Herzegovina zien we het beroemde stadje Mostar bezoeken met de befaamde brug. De gehele reis zult u genieten van de indrukwekkende geschiedenis en geweldige verhalen die deze geweldige regio te bieden heeft!

Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Lees meer over Rondreis Grand Tour Balkan

Waarom de rondreis Grand Tour Balkan bij Oad boeken?

Op alle data reist u in een kleine groep van maximaal 34 personen
Bij Oad verblijft u in uitstekende drie- of viersterrenhotels die veelal dicht bij de stadscentra liggen.
Vanaf de eerste tot en met de laatste dag wordt de reis begeleid door een Nederlandssprekende Oad reisleider
Bezoek aan o.a.; Belgrado, Sofia, magnifiek Rila Klooster, het meer van Ohrid,
Bezoek aan o.a.; Tirana, de prachtige bergen rondom Cetinj en Lovcen, Dubrovnik en Sarajevo
Inclusief een rondleiding o.l....v. professionele lokale gids in Belgrado, Skopje, Tirana, Kruje, Kotor & Perast, Dubrovnik en Sarajevo
Inclusief diner in lokaal restaurant aan meer van Ohrid
Inclusief boottocht naar het bijzondere eilandje Gospa od Skrpjela
U krijgt twee kopjes koffie/thee per persoon bij vertrek uit Didam
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken
Inclusief een goed 3-gangen afscheidsdiner in Didam
Van elke gereden kilometer tijdens deze reis wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd
Perfect uitgebalanceerd excursieprogramma met alle hoogtepunten van de Balkan

Lees meer over Rondreis Grand Tour Balkan

Hoogtepunten

Hoofdstad van het vroegere Joegoslavië; Belgrado
Prachtig Klooster van Rila
Bijzondere stad Skopje
Schitterend meer van Ohrid
Kolossaal Skanderbergplein in Tirana
Cetinje en Lovcen in Montenegro
Imposante baai van Kotor
Beroemde brug van Mostar
Sarajevo, belangrijke stad in de Balkan

Dagprogramma

location_onHeenreis
Na de koffie in Didam zetten we koers naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

location_onNaar Hongarije
Vanuit Zuid-Duitsland rijden we via Oostenrijk naar de omgeving van Budapest waar we overnachten.

location_onNaar Belgrado
Na het ontbijt rijden we door het zuiden van Hongarije en gaan bij Szeged de grens met Servië over. En rijden door het noorden van Servië naar Belgrado, waar we dineren en overnachten.

location_onBelgrado, Sofia
We starten de ochtend met een stadsrondrit door Belgrado met een lokale gids. Aansluitend rijden we via Nis, waar we een korte stop maken voordat we
naar Sofia in Bulgarije rijden waar we twee nachten verblijven.

location_onSofia
Al eeuwenlang is de stad Sofia strategisch gelegen tussen steden als Belgrado, Istanboel en Boekarest, er zijn dan ook vele invloeden te bespeuren. We maken een wandeling door Sofia en zien bezienswaardigheden als o.a. de Alexander Nevski Kathedraal, de Sveti Nedelja kerk en de heilige Petka Samardzhiiska kerk.

location_onRilaklooster, Skopje
Na het ontbijt gaat onze tocht verder naar het prachtige Klooster van Rila. Dit is het grootste klooster van de hele Balkan en is werkelijk schitterend gelegen in het Rila gebergte. Het interieur van het klooster is prachtig bekleed met vele fresco’s van Bijbelse taferelen. In de loop van de middag rijden we via Blagoevgrad richting Noord-Macedonië naar de hoofdstad Skopje, waar we overnachten.

location_onSkopje, Ohrid
Vanochtend brengen we een bezoek aan de belangrijkste cultureel historische bezienswaardigheden van Skopje o.l.v. een lokale gids. Skopje is een bijzondere stad met vele moskeeën, de gezellige oude bazaar en het oude treinstation dat in 1963 getroffen is door een aardbeving en nu dienst doet als museum; het monument ter nagedachtenis van moeder Theresa (geboren in Skopje). Vanmiddag rijden we naar het meer van Ohrid waar we heerlijk aan het meer dineren. We verblijven hier drie nachten.

location_onVrije dag, optioneel bezoek Ohrid
Vandaag is de keuze aan u. Of u blijft lekker in het hotel aan het meer van Ohrid. Of u gaat mee op excursie naar Ohrid, gelegen aan het 287 meter diepe meer van Ohrid (optioneel, kosten ca. €20,- p.p., bij boeking opgeven). We bezoeken Ohrid o.l.v. een lokale gids. Deze stad is een culturele schatkist en wordt vaak ‘het Jeruzalem van de Balkan’ genoemd en is door UNESCO ook erkend als werelderfgoed. We bezoeken de belangrijkste kerken en de iconengalerij met zijn bekende Byzantijnse iconen. We dineren en overnachten in ons hotel nabij Ohrid.

location_onVrije dag, optioneel boottocht
Ook vandaag kunt u kiezen voor een vrije dag of een excursie boeken om per boot naar het St. Naum Klooster te gaan en per roeiboot langs de bronnen van de Zwarte Drim te varen (optioneel, ca. € 35,-p.p., bij boeking opgeven).

location_onNaar Tirana,
Vanochtend rijden we langs het meer van Ohrid en passeren de grens met Albanië. Via Elbasan rijden we door naar de Albanese hoofdstad Tirana. Tirana werd in 1920 de hoofdstad van het land. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat middels een compromis tussen het noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20e eeuw heeft Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korcë overvleugeld en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden. We maken een stadswandeling o.l.v. lokale gids en zien onder andere het kolossale Skanderbegplein, genoemd naar de nationale held Skanderbeg, met het parlementsgebouw en andere regeringsgebouwen. We dineren en overnachten in ons hotel in Tirana.

location_onKruje, Montenegro
We verlaten Albanië en rijden naar Kruje in Montenegro. Deze kleine stad is hoog in de bergen gelegen en stond ooit onder leiding van de nationale held Skanderbeg. We bezoeken het fort van Kruje. Na het bezoek rijden we verder naar de kustplaats Tivat, waar we vier nachten verblijven.

location_onVrije dag, optioneel Cetinje & Lovcen
Vandaag heeft u de keus om lekker aan zee te verblijven, of mee te gaan op excursie (optioneel, kosten ca. €42,- p.p., bij boeking opgeven). We brengen een bezoek aan Cetinje en het Lovcen gebergte. Cetinje was in de 19e eeuw de hoofdstad van het onafhankelijke Montenegro en herbergt het paleis waar Koning Nikola eens verbleef. We vervolgen de dag in het Nationaal Park Lovcen en rijden naar het Mausoleum van Peter II Petrovic-Njegos, vanwaar we werkelijk een schitterend uitzicht hebben.

location_onKotor, Perast
Vanochtend bezoeken we o.l.v een lokale gids de schitterende stad Kotor, gelegen aan aan de gelijknamige baai. We wandelen door de nauwe schaduwrijke straatjes en zien de belangrijkste cultuurmonumenten. De stad is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dik en vijftien tot twintig meter hoog. Na de lunch bezoeken we het geweldig gelegen stadje Perast en gaan met een veerpontje naar het eiland met haar kerkje Gospa od Skrpelja.

location_onDubrovnik
Onder leiding van een lokale gids brengen we een bezoek brengen aan UNESCO stad Dubrovnik. We zien de stadsmuren, de fontein van Onofrio en het historische oude centrum.

location_onMostar, Sarajevo
Vandaag rijden we via Trebinje, gelegen in het zuidoosten van Bosnië en Herzegovina, naar de oude stad Mostar. De stad is bekend vanwege de wereldberoemde oude brug, beschermd door UNESCO. Ook krijgt u de tijd om door de smalle karakteristieke straatjes van de oude stad te lopen. In de middag rijden we naar de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, Sarajevo. Hier verblijven we twee nachten.

location_onSarajevo
Vandaag staat een uitgebreid stadsbezoek aan Sarajevo o.l.v. een lokale gids op het programma. Na het ontbijt trekken we de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina in, Sarajevo is één van de belangrijkste steden van de Balkan. De stad werd in 1461 gesticht door de Ottomanen en in 1914 speelde de stad een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis, de moord op aartshertog Frans Ferdinand werd hier gepleegd en luidde de Eerste Wereldoorlog in. Zeventig jaar later was de aandacht van de wereld wederom gericht op Sarajevo, maar nu vanwege een meer eervolle reden: in 1984 werden de Olympische Winterspelen hier gehouden. Tussen 1992 en 1995, tijdens de Bosnische oorlog, werd Sarajevo zwaar gebombardeerd en heeft weer de wereldaandacht gekregen. Sarajevo is een uiterst interessante stad om te bezoeken.

location_onJajce, Zagreb
Vanochtend rijden we naar Jajce, hier kunt u een bezoek brengen aan de watervallen en de plek waar Tito in 1943 het Tweede Joegoslavië gesticht heeft. De 17 meter hoge waterval is dé bezienswaardigheid van de stad en geeft een fotogenieke aanblik op het plaastje. Toch is het oude centrum van de stad en de middeleeuwse burcht die boven het stadje uittorent ook absoluut een bezoek waard. Laat in de middag komen we aan in de omgeving van Zagreb, waar we overnachten.

location_onnaar Zuid-Duitsland
Vanuit Zagreb rijden we naar Zuid-Duitsland voor een overnachting.

location_onTerugreis
Vandaag komt een einde aan deze prachtige reis. We rijden naar Didam waar het afscheidsdiner voor u klaar staat.

Accommodatie(s)

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel Canada ***

Het eenvoudige hotel Canada is in het centrum van Budapest gelegen. Vanuit het hotel bereiken we in ongeveer 15 minuten het hart van de metropool Budapest.

Lees meer
Hotel Prag ****

Vanuit het hotel loopt u zo de historische binnenstad van Belgrado in, waar u tal van monumenten en museums vind.

Lees meer
Hotel Zoo Sofia ****

Hotel Zoo Sofia is in het centrum van Sofia gelegen. Het hotel ligt direct naast een groot park waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Vanuit het hotel rijden we in ongeveer 15 minuten naar het oude stadscentrum.

Lees meer
Hotel Karpos ****

Op slechts twee kilometer van het centrum van Skopje ligt Hotel Karpos. Op tien minuten lopen bevindt zich een modern winkelcentrum.

Lees meer
Hotel Metropol ****

Het hotel is prachtig gelegen aan het meer van Ohrid. Het hotel ligt tevens direct aan het strand en het centrum van de stad ligt op ca. 7 kilometer.

Lees meer
Hotel Doro City ****

Het Doro City Hotel bevindt zich op korte afstand van de historische binnenstad Tirana. Dit kan te voet, maar u kunt ook de bus nemen die nabij de deur van het hotel stopt. De stad beschikt over meerdere parken, die uitermate geschikt zijn voor een ...

Lees meer
Hotel Palma ****


Dit uiterst smaakvolle viersterrenhotel is prachtig gelegen en heeft een spectaculair uitzicht op de de baai van Kotor en heeft een eigen privéstrand. Het hotel is op loopafstand van het centrum gelegen en is middels een mooie promenade verbonden ...

Lees meer
Hotel Hercegovina, Sarajevo ****

Net buiten Sarajevo, gelegen in een park middenin een groene omgeving, ligt het Hotel Hercegovina. Het hotel ligt tevens aan de rand van het Nationaal Park Vrelo Bosne, een prachtig groen natuurreservaat.

Lees meer
Hotel Raca ***

Hotel Raca is rustig gelegen buiten Zagreb, nabij de plaats Sevete. Het hotel is perfect als overnachtingshotel en u kunt een wandeling maken in de directe omgeving.

Lees meer
Hotel Canada ***
sluiten
Boedapest - Hotel Canada - aanzicht hotel
Boedapest - Hotel Canada - receptie
Boedapest - Hotel Canada - voorbeeldkamer
Boedapest - Hotel Canada - voorbeeldkamer
Boedapest - Hotel Canada - restaurant
Boedapest - Hotel Canada - restaurant
Boedapest - Hotel Canada - restaurant
Boedapest - Hotel Canada - restaurant
Boedapest - Hotel Canada - restaurant
Boedapest - Hotel Canada - receptie

Ligging

Het eenvoudige hotel Canada is in het centrum van Budapest gelegen. Vanuit het hotel bereiken we in ongeveer 15 minuten het hart van de metropool Budapest.

Faciliteiten

• Restaurant
• Receptie
• Bar
• Wifi
• Lift

Kamer

Uw eenvoudige kamer beschikt over de noodzakelijke faciliteiten. Zo beschikt de kamer over een tv, telefoon, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

sluiten
Hotel Prag ****
sluiten
Belgrado - Hotel Prag **** - vooraanzicht
Belgrado - Hotel Prag **** - lobby
Belgrado - Hotel Prag **** - restaurant
Belgrado - Hotel Prag **** - voorbeeldkamer
Belgrado - Hotel Prag **** - terras
Belgrado - Hotel Prag **** - dakterras
Belgrado - Hotel Prag **** - voorbeeldkamer
Belgrado - Hotel Prag **** - voorbeeld badkamer

Ligging

Vanuit het hotel loopt u zo de historische binnenstad van Belgrado in, waar u tal van monumenten en museums vind.

Faciliteiten

• Bar
• Restaurant
• Receptie
• Gratis wifi
• Lift

Kamer

Uw kamer is voorzien van een flatscreen-tv, minibar, airconditioning en een kluisje om uw waardevolle spullen in te bewaren. Alle kamers zijn geluidsdicht en bieden comfortabele bedden voor een goede nachtrust. De badkamer beschikt over een bad of douche met toilet en haardroger.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Zoo Sofia ****
sluiten
Sofia - Hotel Zoo Sofia - aanzicht hotel
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - restaurant
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer
Sofia - Hotel Zoo Sofia - voorbeeldkamer

Ligging

Hotel Zoo Sofia is in het centrum van Sofia gelegen. Het hotel ligt direct naast een groot park waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Vanuit het hotel rijden we in ongeveer 15 minuten naar het oude stadscentrum.

Faciliteiten

• Bar
• Restaurant
• Receptie
• Wifi
• Lift
• Terras
• Tuin
• Wellnessfaciliteiten

Kamer

Uw kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. De kamer beschikt over airconditioning, een kluisje, een minibar, TV, telefoon, wifi en een badkamer met een douche of een bad.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Karpos ****
sluiten
Skopje - Hotel Karpos **** - vooraanzicht
Skopje - Hotel Karpos **** - receptie
Skopje - Hotel Karpos **** - restaurant
Skopje - Hotel Karpos **** - voorbeeldkamer
Skopje - Hotel Karpos **** - fitnessruimte
Skopje - Hotel Karpos **** - voorbeeldkamer
Skopje - Hotel Karpos **** - voorbeeld badkamer
Skopje - Hotel Karpos **** - voorbeeldkamer

Ligging

Op slechts twee kilometer van het centrum van Skopje ligt Hotel Karpos. Op tien minuten lopen bevindt zich een modern winkelcentrum.

Faciliteiten

• Gratis wifi
• Sauna
• Fitnesscentrum
• 24-Uursreceptie

Kamer

Uw kamer beschikt over een minibar, flatscreen-tv, kluisje en airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad, douche, toilet en haardroger.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Metropol ****
sluiten
Ohrid - Hotel Metropol **** - aanzicht
Ohrid - Hotel Metropol **** - aanzicht
Ohrid - Hotel Metropol **** - terras
Ohrid - Hotel Metropol **** - receptie
Ohrid - Hotel Metropol **** - receptie
Ohrid - Hotel Metropol **** - restaurant
Ohrid - Hotel Metropol **** - restaurant
Ohrid - Hotel Metropol **** - lounge
Ohrid - Hotel Metropol **** - zwembad
Ohrid - Hotel Metropol **** - voorbeeldkamer
Ohrid - Hotel Metropol **** - voorbeeldkamer
Ohrid - Hotel Metropol **** - zwembad
Ohrid - Hotel Metropol **** - voorbeeldkamer
Ohrid - Hotel Metropol **** - terras
Ohrid - Hotel Metropol **** - zwembad

Ligging

Het hotel is prachtig gelegen aan het meer van Ohrid. Het hotel ligt tevens direct aan het strand en het centrum van de stad ligt op ca. 7 kilometer.

Faciliteiten

Hotel Metropol maakt onderdeel uit van het "Metropol Lake Resort" bestaande uit drie hotels: Hotel Metropol, Hotel Bellevue en Hotel Tourist. U kunt van alle faciliteiten van de drie hotels gebruik maken.

• receptie
• wifi
• bar
• restaurant
• lift
• tuin
• zwembad met ligbedden
• buitenbar
• tennisbanen (€)
• sauna (€)

Kamer

de verzorgde kamer is voorzien van telefoon, tv, airconditioning, minibar en een badkamer met douche, toilet en föhn. Balkon met zitje.

Extra informatie

• uitgebreid ontbijtbuffet
• uitstekend dinerbuffet

Hotel Doro City ****
sluiten
Tirana - Hotel Doro City **** - vooraanzicht
Tirana - Hotel Doro City **** - vooraanzicht
Tirana - Hotel Doro City **** - receptie
Tirana - Hotel Doro City **** - bar
Tirana - Hotel Doro City **** - voorbeeldkamer
Tirana - Hotel Doro City **** - lounge
Tirana - Hotel Doro City **** - voorbeeld badkamer
Tirana - Hotel Doro City **** - voorbeeldkamer
Tirana - Hotel Doro City **** - restaurant
Tirana - Hotel Doro City **** - bar
Tirana - Hotel Doro City **** - voorbeeldkamer

Ligging

Het Doro City Hotel bevindt zich op korte afstand van de historische binnenstad Tirana. Dit kan te voet, maar u kunt ook de bus nemen die nabij de deur van het hotel stopt. De stad beschikt over meerdere parken, die uitermate geschikt zijn voor een wandeling.

Faciliteiten

• Souvenirwinkel
• Restaurant
• Receptie
• Gratis wifi
• Lift

Kamer

Uw luxe en ruime kamer is van alle gemakken voorzien. U vindt er een minibar, flatscreen-tv, airconditioning en een telefoon, waarmee de receptie te bereiken is. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Palma ****
sluiten
Tivat - Hotel Palma **** - hotel aanzicht
Tivat - Hotel Palma **** - receptie
Tivat - Hotel Palma **** - lobby
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - uitzicht
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - voorbeeld kamer
Tivat - Hotel Palma **** - uitzicht
Tivat - Hotel Palma **** - strand
Tivat - Hotel Palma **** - restaurant
Tivat - Hotel Palma **** - restaurant
Tivat - Hotel Palma **** - terras
Tivat - Hotel Palma **** - zwembad

Ligging


Dit uiterst smaakvolle viersterrenhotel is prachtig gelegen en heeft een spectaculair uitzicht op de de baai van Kotor en heeft een eigen privéstrand. Het hotel is op loopafstand van het centrum gelegen en is middels een mooie promenade verbonden met de luxe jachthaven Porto Montenegro. Kotor, één van de UNESCO bezienswaardigheden van Montenegro ligt op slechts 8 kilometer afstand

Faciliteiten

• 24-uursreceptie
• lounge
• restaurant
• bar
• zonneterras
• eigen strand inclusief ligbedden en parasols
• tuin
• wellnessfaciliteiten (€)
• lift
• airco
• wifi (gratis)

Kamer

De moderne kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een tv, telefoon, wifi, airconditioning, koelkastje, zitje en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Hotel Hercegovina, Sarajevo ****
sluiten
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - hotelaanzicht
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - vooraanzicht
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - tuin
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - restaurant
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - voorbeeldkamer
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - lounge
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - restaurant
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - badkamer
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - voorbeeldkamer
Sarajevo - Hotel Hercegovina **** - receptie

Ligging

Net buiten Sarajevo, gelegen in een park middenin een groene omgeving, ligt het Hotel Hercegovina. Het hotel ligt tevens aan de rand van het Nationaal Park Vrelo Bosne, een prachtig groen natuurreservaat.

Faciliteiten

• 24-uursreceptie
• Restaurant
• Terras
• Bar
• Lift
• Gratis wifi

Kamer

Uw kamer beschikt over een minibar, flatscreen-tv, airconditioning en een kluisje om uw waardevolle in op te slaan. U kunt hier ook gratis verbinding maken met het gratis wifinetwerk van het hotel. De badkamer is voorzien van een bad of douche met toilet en haardroger.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Raca ***
sluiten
Zagreb - Hotel Raca - aanzicht hotel
Zagreb - Hotel Raca - aanzicht hotel
Zagreb - Hotel Raca - receptie
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - voorbeeldkamer
Zagreb - Hotel Raca - receptie
Zagreb - Hotel Raca - restaurant
Zagreb - Hotel Raca - lounge
Zagreb - Hotel Raca - entree

Ligging

Hotel Raca is rustig gelegen buiten Zagreb, nabij de plaats Sevete. Het hotel is perfect als overnachtingshotel en u kunt een wandeling maken in de directe omgeving.

Faciliteiten

• Receptie
• Bar
• Lounge
• Restaurant
• Wifi
• Lift

Kamer

Uw kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo beschikt de kamer over een tv, telefoon, airconditioning, minibar, kluisje en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• dinerbuffet of driegangendiner

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+22foto's

Businformatie

Algemeen

Excellent bus
Een aantal reizen bieden we aan met de zogenoemde Excellent bus. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring. En zoals een van onze reizigers deze bus eens omschreef: ‘Dit is een vijfsterrenhotel op wielen’.
Het uitzonderlijke comfort van de Excellent bus
• een kleiner reisgezelschap (max. 34 personen)
• groot zitcomfort door de verstelbare fauteuils
• gelijkvloers toilet achterin de bus zodat u de trap niet af hoeft
• een keuken met o.a. koelkast, koffiebonen-automaat en magnetron
• extra zitje met vier stoelen en een tafel
• een webcam zodat u mee kan kijken met de route
• USB aansluiting voor elke stoel

Toon meer businformatie
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Excellent bus 2021
Duitsland_Oad bus

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Oad Taxi Service Direct
U wordt vanaf uw huisadres naar ons overstappunt Didam gebracht. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). U kunt de taxi reserveren voor € 72,50 per persoon per enkele reis. De taxi is direct bij boeken te reserveren.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Parkeerkosten € 15,-. Indien u langer dan acht dagen op vakantie gaat dan betaalt u € 20,-. U dient tussen 08:45 en 09:00 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 42,50 per persoon reserveren. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.) Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt uw overnachting reserveren door een mail te sturen naar reserveringen@oad.nl met daarin uw boekingsnummer of te bellen met onze reserveringsafdeling 0547-284488.

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Om 9.30 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

Beschikbaarheid opstapplaatsen (¹)
Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Opstapplaatsen met toeslag (²)
Voor de opstapplaatsen Almere, Lelystad, Harderwijk, Goes en Middelburg betaalt u een toeslag van €19,50 p.p. per retour.

Definitieve opstaptijd
De definitieve opstaptijd staat op uw busvoucher welke u ontvangt bij uw reisbescheiden.
Lees meer
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Groningen P+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35 ca. 05.05 uur
Haren¹ Postillion Hotel ca. 05.10 uur
Hoogezand¹ Voormalig postkantoor, Kerkstraat 22 ca. 04.45 uur
Winschoten¹ Station NS, ca. 04.45 uur
Stadskanaal¹ Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46 ca. 04.30 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd
Leeuwarden¹ Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterweg ca. 05.00 uur
Drachten¹ Ingang Transferium, bij brievenbus, Zonnedauw 2 ca. 05.30 uur
Heerenveen¹ Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11 ca. 06.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3 ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1 ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70 ca. 06.30 uur
Emmen¹ Station NS, Stationsplein ca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Lelystad¹² Mc Donalds, Larserplein ca. 06.00 uur
Almere¹² Sporthal Indische buurt, Ambonstraat ca. 06.20 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour
Plaatsen Opstaplocatie OpstaptijdZwolle Achterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaan ca. 07.00 uur
Steenwijk¹ Mc Donalds, Woldmeentherand 21 ca. 06.40 uur
Hardenberg¹ Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2 ca. 05.40 uur
Raalte¹ Station NS/ P+R, Stationsplein ca. 06.50 uur
Holten AC Holten/La Place Langestraat 22 ca. 07.00 uur
Deventer Postillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23) ca. 07.20 uur
Almelo Carpoolplaats Almelo-Zuid, Henriëtte Roland Holstlaan ca. 06.10 uur
Hengelo (ov) Shell Platinastraat 2, zijkant ca. 06.30 uur
Enschede¹ Station NS, Kennispark, Forum 10 ca. 06.50 uur
Haaksbergen¹ Busstation Zeedijk, ca. 07.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Apeldoorn A50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan ca. 07.45 uur
Groenlo¹ Busstation Brandemate, Parallelweg ca. 07.35 uur
Doetinchem¹ Busstation bij Station NS, Ambachtstraat ca. 08.15 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 ca. 07.30 uur
Zeddam Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19 ca. 08.30 uur
Tiel¹ Motel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10 ca. 07.15 uur
Arnhem Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1 ca. 07.55 uur
Zeddam Hotel Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19 ca. 08.15 uur
Harderwijk¹² La Place, Boekhorstlaan 14 ca. 06.50 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd

Bergen op Zoom¹ CBR Examencentrum, Gagelboslaan 162 ca. 05.40 uur
Roosendaal¹ Mc Donalds, Takspui bij infobord ca. 05.15 uur
Etten-Leur¹ Busstation bij P-garage Centrum Oost ca. 05.25 uur
Breda/Prinsenbeek Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog ca. 05.35 uur
Oosterhout¹ AC Restaurant ca. 05.45 uur
Tilburg Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1 ca. 06.05 uur
Den Bosch Halte ingang Transferium, Pettelaarpark ca. 06.35 uur
Oss¹ NS station, Achterzijde aan de Gasstraat ca. 07.00 uur
Eindhoven P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304 ca. 06.05 uur
Helmond¹ Parkeerplaats sportcomplex de Braak, Ing. Rembrandtlaan ca. 06.40 uur
Veghel¹ Parkeerplaats Poort van Veghel ca. 07.10 uur
Uden¹ Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2 ca. 07.25 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Woerden¹ Tankstation, Europabaan 1 Oost ca. 07.00 uur
Utrecht busstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 ca. 07.10 uur
Driebergen¹ Station NS Driebergen/Zeist ca. 07.20 uur
Veenendaal¹ Mc Donalds, Nieuweweg-Noord 266 ca. 07.45 uur
Amersfoort Station NS, busstation bij touringcarhalte ca. 07.10 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie OpstaptijdAlkmaar Mc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2 ca. 05.00 uur
Beverwijk¹ Station NS ca. 05.30 uur
Haarlem P+R Woudplein, Station Spaarnwoude ca. 05.50 uur
Amstelveen¹ Busstation Meander/achter Cultuurcentrum, ca. 06.30 uur
Hoorn¹ Mc Donalds, parkeerplaats, Kleine Wijzend 1 ca. 05.00 uur
Purmerend¹ Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhere ca. 05.15 uur
Zaandam¹ Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg 2 ca. 05.25 uur
Amsterdam Station NS Sloterdijk, bij P&R Piarcoplein ca. 05.40 uur
Hilversum/Eemnes¹ Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2a ca. 06.45 uur
Bussum¹ NS station - Naarden/Bussum ca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie OpstaptijdDen Haag Touringcar halte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABK ca. 05.50 uur
Noordwijk¹ Garage Beuk, van Berckelweg 32 ca. 05.00 uur
Leiden¹ Oude Rhijnhofweg 24, bij Mc Donalds Oegstgeest ca. 05.10 uur
Alphen aan den Rijn¹ Tankstation BP Kerk en Zanen, Leidse Schouw 10 ca. 05.40 uur
Zoetermeer¹ Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2 ca. 06.15 uur
Gouda¹ Parkeerplaats Groenheuvel, Heuvellaan 1 ca. 06.35 uur
Delft¹ NS station zuid, Forensenweg hoek Motorenweg ca. 05.00 uur
Naaldwijk¹ Verdilaan, Busstation Centrum ca. 05.20 uur
Vlaardingen¹ Station NS-Oost, Burgemeester van Lierplein ca. 05.40 uur
Rotterdam Capelsebrug P+R Transferium Rotterdam Capelsebrug ca. 06.00 uur
Rotterdam Zuid Zuidplein 112, bij Scootercentrum ca. 05.35 uur
Ridderkerk Bushalte Koningsplein ca. 05.45 uur
Dordrecht Halte parkeerplaats Weeskinderendijk ca. 06.05 uur
Gorinchem NS station ca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
Plaatsen Opstaplocatie OpstaptijdMiddelburg¹² NS station, bij busstation ca. 04.45 uur
Goes¹² Station NS, ca. 05.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
Plaatsen Opstaplocatie Opstaptijd


Weert¹ Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1 ca. 05.20 uur
Roermond¹ Busstation bij NS station ca. 05.15 uur
Heerlen¹ NS station Achterzijde, Spoorsingel ter hoogte van nr. 46 ca. 05.00 uur
Maastricht¹ Sportpark de Geusselt, MVV stadion ca. 04.45 uur
Sittard¹ P+R achterzijde station, Geerweg ca. 05.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Reisinfo

Inclusief

checkrondreis per Excellent of Comfort Class bus o.l.v. chauffeur
check1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
checkNederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag.
checklokale professionele gidsen in Belgrado, Skopje, Tirana, Kruje, Kotor & Perast, Dubrovnik en Sarajevo
checkdiner in lokaal restaurant aan meer van Ohrid
checkboottocht Gospa od Skrpelja
checkdriegangen-afscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checktoeristenbelasting
checkCO2-compensatie
checkservicelijn naar Didam

Bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checklunches
checkentreegelden ca. € 35,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
checkOad Taxi Service
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies, ter plaatse te voldoen

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment van terugkomst in Nederland.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.