arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkFietsen langs de kastelen van de Loire - Individueel
Reisnummer: OSFRF02
va. 745,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today16 april 2023
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegenFietsen langs de kastelen van de Loire - Individueel
Frankrijk
 De mooiste kastelen van de Loire-streek
 Fietsen door vorstelijke jachtgebieden
 Blois, middeleeuwse stad aan de Loire

8 daagse fietsvakantie langs de kastelen van de Loire - Individueel

De kastelen van de Loire zijn wereldwijd bekend. Niet alleen omdat ze tot de mooiste van Frankrijk behoren, maar ook omdat ze een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Het is een boeiend verhaal van intriges, samenzweringen met dramatische afloop en liefdesavonturen. Die kastelen maken samen met de schitterende omgeving van de Loire een aantrekkelijke bestemming. Er zijn maar liefst 140 kastelen in de Loire en deze fietsvakantie brengt u langs de mooiste.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Chambord
U reist op eigen gelegenheid naar Chambord, in de Loire. Bent u klaar voor een vorstelijke fietsreis door jachtgebieden, uitgestrekte landgoederen, een vallei met wijngaarden en niet te vergeten langs de machtige rivier de Loire? Geniet van de gastvrijheid in de hotels en laat de hoogaangeschreven streekkeuken uw smaakpapillen plezieren.

location_onrondrit naar Chaumont (52 of 67 kilometer)
U begint deze fietsvakantie met een rondrit naar het kasteel van Chaumont en het wondermooie Parc de Beauregard. U kunt kiezen uit een route van 52 of 67 kilometer. Wat u ook kiest, de route brengt u via uitgestrekte landgoederen naar de naamgever van dit gebied; de rivier de Loire. Al van ver ziet u het kasteel van Chaumont pronken op een heuvel. Met zo’n ligging zal het u dan ook niet verbazen dat u vanaf het kasteel een magnifiek uitzicht hebt over de Loirevallei. Geniet u naast het uitzicht van het park ook van de rijk gemeubileerde vertrekken en de collecties hedendaagse kunst. Na het bezoek fietst u verder naar Parc de Beauregard. Dit oude kasteel is beroemd om zijn portrettengalerij. Het omringende park is maar liefst 40 hectare en bestrijkt 40 ha en wordt aangevuld door de Portrettentuin.

location_onrondrit Pontlevoy (65 kilometer)
Neem een stevig ontbijt, want vandaag staan er veel fiets kilometers op het programma. U fietst door het idyllische landschap, met als belangrijkste tussenstop Pontlevoy. U kunt hier even de benen strekken, terwijl u door de pittoreske straatjes en langs eeuwenoude huisjes loopt. Naast het charmante centrum trekt vooral de prachtige architectonische abdij, gebouwd in 1034, de aandacht.
De fietstocht loopt verder langs het indrukwekkende Cheverny, bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot.

location_onChambord - La Ferté St.Cyr (40 kilometer)
U laat het hotel in Chambord achter u en zet koers richting La Ferté St.Cyr. Een niet al te lange, maar prachtige route over rustige binnenwegen door het typische landschap van de Loire.

location_onrondrit Beaugency (50 kilometer)
U fietst over prachtige paden en door dichte bossen naar van Beaugency. Hier aangekomen lijkt het alsof u bent aangekomen in de Middeleeuwen. Het stadje, gelegen aan de oever van de Loire, heeft een eeuwenoud centrum. Wandel over de kinderkopjes en bewonder de oude Notre-Dame abdij, de Uurwerktoren, de oude brug over de Loire en de vele mooie woningen. In de erezaal van het stadhuis vindt u een collectie geborduurde wandkleden uit de 17e en 18e eeuw.
En als u hier toch bent, geniet ook van de lokale gastronomie. Aanrader: proef de lokale honing en geitenkaas. Het liefst in combinatie met een wijn uit de regio natuurlijk.

location_onrondrit Blois (55 kilometer)
Een koninklijke route vandaag die grotendeels langs de oevers van de Loire leidt. U fiets naar Blois. Dit idyllische stadje heeft een royale historie. Wat dacht u van het Chateau Royal de Blois, waar maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen hebben gewoond. De bijzondere trap én het uitzicht vanaf het plein over de Loire maken dit kasteel een bezoek waard. Wilt u meer zien van Blois? In de stad zijn 4 wandelingen van ca. 2 kilomter uitgezet. U kunt ze volgen door de bronzen bordjes met een stekelvarken, lelie, boot of een pijl te volgen.

location_onLa Ferté St.Cyr – Chambord (38 of 47 kilometer)
Via een mooie route, waarbij u kunt kiezen een route van 38 of 47 kilometer, fietst u terug naar het beginpunt van de reis. Het hoogtepunt van de dag (en wat ons betreft van de gehele reis) is een bezoek aan het legendarische kasteel van Chambord. Het kasteel is ontworpen door Leonardo da Vinci, in opdracht van Koning Frans 1. Het grootste en meest statige kasteel van de Loire staat symbool voor de Franse renaissance. Met zijn 426 kamers, 83 trappen en 282 schoorstenen is het een uiting van de macht van Koning Frans 1. Met zijn grandioze architectuur doet het kasteel van Chambord niet onder voor het kasteel van Versailles.

location_onNaar huis
Er komt een einde aan uw fietsvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

De afstand van Utrecht naar de Loire streek is ca. 650 kilometer.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Le Saint-Florent - Chambord

Hotel Le Saint-Florent ligt in Mont Près Chambord, op 11 kilometer van de Franse stad Blois. Het hotel beschikt over een sauna, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
Hotel La Diligence - La Ferté-Saint-Cyr

Hotel La Diligence ligt dichtbij het Chateau de la Loire en is gevestigd in een voormalig koetshuis. Het hotel biedt een restaurant, terras en een tuin.
De comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, zithoek, koffie- en theefaciliteiten en een ba...

Lees meer
sluiten
Hotel Le Saint-Florent - Chambord
sluiten

Algemeen

Hotel Le Saint-Florent ligt in Mont Près Chambord, op 11 kilometer van de Franse stad Blois. Het hotel beschikt over een sauna, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel La Diligence - La Ferté-Saint-Cyr
sluiten

Algemeen

Hotel La Diligence ligt dichtbij het Chateau de la Loire en is gevestigd in een voormalig koetshuis. Het hotel biedt een restaurant, terras en een tuin.
De comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, zithoek, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check7 overnachtingen in driesterren hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension
checkgebruik van het zwembad in La Ferté St. Cyr
checkbagagetransport tussen de verschillende hotels
checkuitgebreide routebeschrijving en kaartmateriaal (Nederlandstalig)
checkroadbookdrager
checktoeristenbelasting
Exclusief

checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets wenst mee te nemen , kunt u bij ons een fiets huren. Bij uw hotel staat uw huurfiets klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutel van de fiets en wijzen u naar de fietsenstalling.
Tourfiets: € 65,-
E-bike: € 145,-

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 15 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek