arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkFietsvakantie in het Hart van de Lorraine - individueel
Reisnummer: OSFRF05
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie in het Hart van de Lorraine - individueel
Frankrijk
 Nationaal park de Lorraine
 Sporen van de WO1; 'La Grande Guerre'
 Fietsen door authentiek lieflijk Frans landschap

9-daagse Fietsvakantie door de Lorraine

In Noord-Oost Frankrijk ligt de Meuse. Vriendelijk en ongerept. Kenmerkend zijn de écht Franse sfeer, met kleine Franse dorpjes, steden met grandeur en de prachtige natuur. De uitgestrekte bossen, vriendelijke heuvels en groene weidse valleien. De historie, cultuur en natuur zorgen ervoor dat er veel te ontdekken valt. De uitgestrekte bossen zijn een waar eldorado. Onderweg kom je restanten tegen uit de Eerste Wereld Oorlog, een oud hospitaal, bunkers, loopgraven.
Tijdens deze reis fietst u van... de ene accommodatie naar de andere. Uw bagage wordt voor u naar de volgende accommodatie vervoerd.Lees meer over Fietsvakantie in het Hart van de Lorraine - individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onAankomst in Ailly sur Meuse
U wordt ontvangen bij L’Orchidée Sauvage waar u alle informatie krijgt die u nodig heeft voor deze 9 daagse reis. In deze ruime en gezellige voormalige boerderij kunt u, na de reis, heerlijk ontspannen! Uw kamer is gereed en het diner wordt rond 19.00 uur geserveerd in de eetkamer of op de veranda. Op een paar honderd meter stroomt de Maas, met prachtige oevers en veel vogels.

location_onL’Orchidée Sauvage – Le Ciel Bleu
Vandaag fietst u van L’Orchidée Sauvage naar Le Ciel Bleu. U fietst eerst door de vallei waar de Maas stroomt en kunt genieten van mooie uitzichten. Na de dorpjes Brasseitte en Mecrin gaat u door het mooie weidse landschap richting Loupmont. De route leidt u afwisselend door bossen, open landschap en agrarisch terrein met altijd mooie natuur om u heen. De route gaat verder langs het Lac de Madine en het is zeer de moeite waard om er, bij mooi weer, even te gaan zwemmen of te lunchen bij een van de brasseries. U kunt er heerlijk even uitrusten en genieten van de vele vogels. U fietst via Senonville richting Deuxnouds aux Bois. U wordt welkom geheten in Le Ciel Bleu. Deze Chambres d’Hôtes, in een voormalige Lorraine Boerderij, heeft een gezellige, ongedwongen sfeer. Rond 19.00 uur is er een gezamenlijk diner in de grange of op het terras.

Afstand: ca. 50 km
Hoogte verschillen: ca. 351 m.
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu
Vanuit het huis kunt u verschillende fietstochten maken, waarbij er rekening gehouden kan worden met conditie en voorkeuren. Bijvoorbeeld de route langs de Middeleeuwse abdij. In de 18e eeuw waren er meerdere meertjes nabij de bron en de abdij, die werden gebruikt om papiermakerijen te laten functioneren. De route voert naar Hattonchâtel, een middeleeuws dorpje met een kasteel. De fietstocht ernaartoe voert u door een prachtige vallei en door de omringende bossen. Rondom het dorpje loopt een wandelpad(*) langs de oude dorpswallen. U kunt natuurlijk ook genieten van de rust in het dorpje, of lekker een boek lezen in de serre of de tuin. De lunch kunt u meenemen of ter plekke nuttigen. Dompel na de fietstocht even de voeten in het heldere water van de beek en u voelt zich weer verfrist.

Afstand: ca 20 km (*5km)
Hoogte verschillen: 108 m
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu
Ook vandaag heeft u de gelegenheid om een fietstocht in de omgeving te maken. Een aanrader is de route die naar Verdun gaat. U fietst op de heenweg door een groot uitgestrekt bosgebied en terug leidt de route u langs de Maas. U kunt de lunch meenemen of ter plekke nuttigen.


Afstand: ca 70 km
Hoogte verschillen: 200 m
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu
De mooie route voor vandaag gaat richting Dompiere aux Bois. Tussen de graanvelden door komt u langs de biologische forellenkwekerij met een restaurant, waar u ook een kop koffie kunt drinken. De route gaat vervolgens verder naar Lacroix sur Meuse waar u de Maas oversteekt. U gaat verder door de bossen van het ”Vent des Fôrets”, hier is ook landkunst te bewonderen, vanwaar u weer terugfietst richting Deuxnouds aux Bois.

Afstand: ca 40 km
Hoogte verschillen: 360 m
Zwaarte *+

location_onLe Ciel Bleu - L'Orchidée Sauvage
Vanuit Le Ciel Bleu, fietst u richting Spada en u komt zo door alle vier de dorpjes van de gemeente Lamorville waar Deuxnouds aux Bois onder valt. U komt langs de grote fabriek bekend van de reclame “de verrassende groenten van vandaag” van Bonduelle. U steekt de weg tussen Saint-Mihiel en Verdun over en fietst vervolgens via Maizey door het stroomgebied van de Maas richting Saint Mihiel. Voor Pont Patton (de herdenkingsbrug voor de bevrijding door de Amerikanen in de Eerste en Tweede Wereld Oorlog) gaat u richting Menonville. Heeft u zin in koffie? Maak dan een stop bij de bakker bij de rotonde en geniet van echte franse patisserie. U fietst daarna verder door de uiterwaarden van de Maas en door een aantal echt Franse dorpjes richting Ailly sur Meuse.

Afstand: ca 53 km
Hoogte verschillen: 290 m
Zwaarte *+

location_onL’Orchidée Sauvage
U bent nu vlakbij St. Mihiel, een prachtig oud stadje waar van alles te zien is. In vroegere tijden huisde de rechtspraak in deze stad. U kunt dit nog terug zien aan de grote abdij waar ook de rechtbank gehuisvest was. Als u even iets anders wilt dan fietsen is de stadswandeling met duidelijke borden een goed idee. Deze leidt u langs vele historische gebouwen en geeft een beeld van hoe het ooit was. De Maas stroomt er doorheen en de bakker op de hoek heeft erg lekkere koffie en taartjes. Ook een bezoek aan één van de musea in de oude Benedictijner Bibliotheek is de moeite waard. U kunt ook kiezen voor een prachtige fietsroute langs de Maas. Het is een afwisselende route waarbij u door bosgebied en door het brede Maasdal met prachtige vergezichten gaat. De route eindigt met een stuk direct langs de Maas waar de rivier omsloten is door veel groen.

Afstand: ca 34 km
Hoogte verschillen: 331 m
Zwaarte +

location_onL’Orchidée Sauvage
U kunt in de omgeving mooie (korte of langere) fietstochten maken. Een van de opties is bijvoorbeeld een tocht door de uiterwaarden van de Maas. Deze route leidt u door de uitgestrekte omgeving rondom Saint Mihiel. U komt onderweg verschillende dorpjes tegen. U geniet op deze tocht van de weidsheid van het landschap. In de bossen van het Bois Brûlée (historisch interessant) kunt u interessante wandelingen maken waarbij de historie van de Eerste Wereld Oorlog overal aanwezig is. U kunt ook een uitstapje maken naar de stad Commercy of Verdun.

Afstand: ca 44 km
Hoogte verschillen: 462 m
Zwaarte ++

location_onVertrek naar huis
Na het ontbijt eindigt uw vakantie in het Hart van de Lorraine en reist u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft tijdens deze vakantie in uitstekende Chambres d’Hôtes. De accommodaties kunnen afwijken van de getoonde accommodaties. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardige accommodatie waar wij mee samenwerken.
De volgorde en het aantal dagen per locatie kan per reis verschillen, afhankelijk van de beschikbaarheid.

L'Orchidée Sauvage - Ailly-sur-Meuse

In het hart van het groene heuvellandschap van de Meuse, gelegen aan de rustieke rivier de Maas, vind je L’Orchidée Sauvage. Deze voormalige boerderij uit 1922 is omgebouwd tot een Chambres d’hôtes met 5 sfeervolle kamers met eigen sanitair. Het kle...

Lees meer
Le Ciel Bleu - Deuxnouds aux Bois

Midden tussen de heuvels en bossen ligt een klein Frans dorpje. Daar vind je, in een voormalige Fermette uit 1850, een authentieke Chambres d’hôtes met 5 grote gastenkamers elk met eigen sanitair. De gezellige tuin, de zonnige serre en de lichte gra...

Lees meer
sluiten
L'Orchidée Sauvage - Ailly-sur-Meuse
sluiten

Algemeen

In het hart van het groene heuvellandschap van de Meuse, gelegen aan de rustieke rivier de Maas, vind je L’Orchidée Sauvage. Deze voormalige boerderij uit 1922 is omgebouwd tot een Chambres d’hôtes met 5 sfeervolle kamers met eigen sanitair. Het kleinschalige karakter en de huiselijke gezelligheid maken L’Orchidée Sauvage de plek in de Meuse waar je kunt ontspannen en genieten van het weidse heuvellandschap.

Le Ciel Bleu - Deuxnouds aux Bois
sluiten

Algemeen

Midden tussen de heuvels en bossen ligt een klein Frans dorpje. Daar vind je, in een voormalige Fermette uit 1850, een authentieke Chambres d’hôtes met 5 grote gastenkamers elk met eigen sanitair. De gezellige tuin, de zonnige serre en de lichte grange bieden het hele jaar een sfeervol onderkomen.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check8 overnachtingen inclusief ontbijt in 2 verschillende Chambres d’Hôtes (Locatie A: 1 nacht / locatie B: 4 nachten / Locatie A: 3 nachten) De volgorde/indeling van de locaties/dagen kunnen wijzigen ivm beschikbaarheid.
check8x lunchpakket
check8x een 4-gangendiner inclusief 1 consumptie
checkuw bagage wordt voor u naar de volgende accommodatie vervoerd
checktoeristenbelasting
checkeen uitvoerige routebeschrijving en overzichtskaarten (Nederlandstalig)

Exclusief

checkuitgaven van persoonlijke aard
checkfietsverhuur (e-bike)

Extra Info

U reist op eigen gelegenheid naar de Meuse (op ongeveer 470 km van Utrecht). De auto kunt u laten staan bij de eerste Chambres d’hôtes waar uw vakantie start. Hier komt u ook weer terug.

Deuxnouds aux Bois:
Is gelegen midden tussen de bossen en weides, een beetje verstopt in een dalletje. U vindt er een schattig klein dorpspleintje met de kerk. Het beekje kabbelt al eeuwen door het dorpje en zorgde vroeger voor de watervoorziening van het dorp. Vlakbij ligt de oude Abdij uit de 12e eeuw, die de moeite van het bezoeken zeker waard is.

Ailly sur Meuse:
Ligt direct aan de rivier de Maas en heeft een prachtig weids uitzicht over de Maasvallei en de omringende heuvels. Even buiten Ailly loopt u zo langs de meanderende Maas waar u allerlei prachtige vogels kunt horen en zien. Als u de heuvel in Ailly op loopt heeft u een prachtig uitzicht en kunt u genieten van de bloemenpracht van onder andere de wilde Orchidee.
Op nog geen 10 minuten lopen ligt het Fort du Champs des Romains en diverse loopgraven. Een prachtige omgeving om te wandelen en je terug te wanen in de tijd.

U verblijft gedurende deze 9 daagse reis in 2 verschillende Chambres d’Hôtes.
De routes tussen de Chambres d’Hôtes zijn ongeveer 50 kilometer. Dit is, inclusief rustpauzes, ongeveer 4 uur fietsen. U start na het ontbijt met de route. U krijgt koffie/thee en lunch mee en de bagage wordt naar de volgende locatie gebracht.
De routes zijn duidelijk in het Nederlands beschreven en uiteraard krijgt u een kaart en deelkaartjes mee. GPS tracking is ook mogelijk. De zwaarte van de routes zijn 1-ster: Fietsen in glooiend tot heuvelachtig terrein; max. 3-4 fietsuren zonder rustpauze per dag. U fietst over rustige verharde en onverharde wegen.

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets wenst mee te nemen , kunt u bij ons een e-bike huren. Bij uw Chambres s'Hotes staat uw huurfiets klaar. Het betreft de Turbo Como 4.0 van Specialized, een sportieve e-bike met een modern, minimalistisch uiterlijk. Het zeer stijve frame en de vering geeft de fiets fantastische rijeigenschappen. Door de relatief lage instap en comfortgeometrie is de Turo Como 4.0 een allemansvriend en qua hoogte in te stellen voor elke gast. De mooie kleur zorgt ervoor dat u goed zichtbaar bent in het Franse landschap.
E-bike: € 210,-


Verschillende fietsniveaus:
Onze individuele fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes:

1 ster
Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.

2 sterren
Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (30 – 75 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.

3 sterren
Fietsroutes in glooiend tot bergachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen
• goede regenkleding
• fietspompje/reparatie-set
• fietstas(je)
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje