arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeRuslandKerstspecial Sint-Petersburg
Reisnummer: KSRU01
va. 1289,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 22 december 2020
today22 december 2020
(6 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial Sint-Petersburg
Rusland
 O.a. Hermitage Museum, Russisch Museum
 Inclusief gala diner in Russisch Paleis
 Verblijf in uitstekend Marriot Vasilievsky****

Kerstspecial Sint Petersburg

Wie Rusland op z’n ‘meest Russisch’ wil meemaken, moet in de winter gaan. 'Generaal Winter' doet machtige rivieren en de Finse Golf bij Sint-Petersburg volledig toevriezen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Romantischer en sprookjesachtiger kan het niet! Op een van deze avonden openen de deuren van een Russisch paleis (UNESCO Werelderfgoed) zich speciaal voor u en kunt u in het paleis genieten van een galadiner.

Hoogtepunten

Rondleiding Petrus en Paulusvesting
Rondleiding Hermitage Museum
Bezoek aan Tsarendorp
Gala kerstdiner in het Russisch Paleis
Bezoek aan het Russisch Museum
Lichttour Sint-Petersburg

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vandaag vertrekt u voor uw 6-daagse kerstreis naar Sint-Petersburg. U vliegt per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar Sint Petersburg, waarna een eerste kennismaking met de stad volgt. Na deze eerste kennismaking brengt de touringcar u naar uw hotel. U verblijft 5 nachten in hotel Courtyard by Marriott Vasilievsky. Vanavond wordt een diner in het restaurant van uw hotel geserveerd. Vanavond geniet u van een mooie lichttour om te genieten van deze metropool in kerstsfeer.

location_onPetrus en Paulusvesting, Russisch Museum
In de ochtend brengt u een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar o.m. Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsarenfamilie begraven liggen. De dichtgevroren Neva is een machtig mooi gezicht. Wellicht zien we zelfs een paar moedige ijszwemmers. Aansluitend gaat u naar het Russisch Museum. In het Russisch Museum maakt u kennis met echt Russische schilders en beeldhouwers. Hier ziet u o.m. werk van Ilja Repin, ‘de Russische Rembrandt’ en van Veresjagin, Vasnetsov en Aivazovski. 's Avonds dineert u in uw hotel.

location_onStadstour St. Petersburg
Na het ontbijt haalt u uw winterlaarzen en -jassen tevoorschijn voor een stadstour. U verkent de in kerstsfeer versierde Nevski Prospekt, de Champs Elysées van Sint-Petersburg. Tinkelende belletjes vragen onze aandacht voor door paarden getrokken trojka's. Wellicht is het Grootvadertje Vorst met zijn Sneeuwmeisjes. U maakt o.m. een fotostop bij de Izaäkkathedraal en bij de Kerk van de Verlosser op het Bloed, die is gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II dodelijk werd verwond. U rijdt langs het voormalige woonhuis van Vladimir Poetin. Juist in de winter is het prachtig om 's avonds in het Marinskitheater een opera- of balletvoorstelling mee te maken of om te midden van de Russen te genieten van een concert. Wij raden u aan vooraf te boeken op www.mariinskytheatre.com/playbill. Dit is een Engelstalige site. Kaarten worden niet centraal door ons geregeld. Als u belangstelling heeft, dient u dit zelf te boeken.

location_onVrije dag en galadiner
Kerst is aangebroken! Vandaag staat een heerlijke vrije dag op het programma. Er is een touringcar tot uw beschikking om het centrum van Sint Petersburg op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek de bezienswaardigheden die u gisteren gemist hebt of ga winkelen in Gostini Dvor of de Nevski Prospekt. Een Russische high tea in het statige, historische Hotel Europa is ook een aanrader. ‘s Avonds gaan de deuren van een Russisch paleis speciaal voor u open voor een keizerlijk diner in een bijzondere omgeving. Ruslanddeskundige Marie Thérèse ter Haar zal het heerlijke diner op een sfeervolle wijze omlijsten middels een boeiend verhaal over Catharina de Grote in Sint-Petersburg. Op de heen- en terugweg kunt u genieten van het ondergesneeuwde platteland.

location_onHermitage
Na het ontbijt staat wederom een hoogtepunt op het programma: de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt, maar ook de hele entourage is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe. Wederom is er vanavond gelegenheid om een concert of voorstelling te bezoeken. Wij raden u aan vooraf te boeken op www.mariinskytheatre.com/playbill. Dit is een Engelstalige site. Kaarten worden niet centraal door ons geregeld. Als u belangstelling heeft, dient u dit zelf te boeken.

location_onVrije tijd en naar huis
Vrije ochtend om Sint-Petersburg op eigen gelegenheid verder te verkennen en om heerlijk te lopen door de knerpende sneeuw. De mogelijkheden zijn legio. Misschien wilt u naar de Tikhvin-begraafplaats waar o.m. Tsjaikovski, Moessorgski en Dostojevski begraven zijn of genieten van de pracht en praal van het Joesopov-paleis, waar Raspoetin werd vermoord. Uitgebreid winkelen op de Nevski Prospekt en op souvenirjacht kan natuurlijk ook. Matroesjka’s, wodka en kaviaar zijn aanraders.

Aan het begin van de avond vliegt u met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

U kunt er ook voor kiezen op maandag (vertrek 23-12-19) uit Nederland te vertrekken. Het programma schuift dan één dag op.

Accommodatie(s)

Hotel Courtyard by Marriott Vasilievsky****

dit uitstekende hotel in een paleisachtig gebouw is gelegen op een mooie en rustige locatie. De Hermitage en het centrum bevinden zich op loopafstand. Metro op 300 meter.

Lees meer
Hotel Courtyard by Marriott Vasilievsky****
sluiten

Ligging

dit uitstekende hotel in een paleisachtig gebouw is gelegen op een mooie en rustige locatie. De Hermitage en het centrum bevinden zich op loopafstand. Metro op 300 meter.

Faciliteiten

• receptie
• lobby, bar
• restaurant
• wifi
• fitnessruimte

Kamer

ruime kamer met telefoon, radio, wifi, minibar, kluisje en zithoek. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3- gangendiner
• speciale lezing over Rusland vandaag de dag

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+15foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Sint-Petersburg v.v. per KLM
checkvervoer volgens programma per lokale bus met airconditioning
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkGaladiner in Russisch Paleis
checkgenoemde excursies
checkdiverse entreegelden
checkdeskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Therese ter Haar tijdens de gehele reis
checkluchthavenbelastingen
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

checklunches

Optioneel bij te boeken:
- annuleringsverzekering
- reisverzekering
- optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Extra Info

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten € 120,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.