Extra voordeel!
Actie: GEEN reserveringskosten
Gebruik actie: OADKERSTRES17 bij stap 1 in het boekingsproces en betaal geen reserveringskosten! Actie is geldig t/m 31 oktober.
en
U bevindt zich hier HomeruslandKerstspecial St. Petersburg Reisnummer: KSRU01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Kerstspecial St. Petersburg
rusland | St. Petersburg | St.Petersburg
Reisnummer: KSRU01
va. 1169,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Prachtige lichttour Sint-Petersburg
 Inclusief gala diner in Russisch Paleis
 I.s.m. de Rusland & Oost Europa Academie
De reis
 Bijwonen liturgie in Kazankathedraal
 Verblijf in een uitstekend 4-sterren hotel
 Ontbijt en diner inbegrepen

Kerstspecial Sint Petersburg

Deze reis is helaas volledig uitverkocht..
Als alternatief hebben we voor u de volgende reizen geselecteerd:
Onze kerstspecial keizerlijk Wenen met de bus
Onze kerstspecial Wenen met het vliegtuig
Onze kerstspecial Budapest met de bus
Onze kerstspecial Budapest met het vliegtuig


Wie Rusland op z’n ‘meest Russisch’ wil meemaken, moet in de winter gaan. 'Generaal Winter' doet machtige rivieren en de Finse Golf bij Sint-Petersburg volledig toevriezen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Romantischer en sprookjesachtiger kan het niet! Op een van deze avonden openen de deuren van een Russisch paleis (UNESCO Werelderfgoed) zich speciaal voor u en kunt u in het paleis genieten van een galadiner.

Hoogtepunten

Liturgie in de Kazankathedraal
Rondleiding Petrus en Paulusvesting
Rondleiding Hermitage Museum
Bezoek aan Tsarendorp
Gala kerstdiner in het Russisch Paleis
Bezoek aan het Russisch Museum
Lichttour Sint-Petersburg

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Hotel Courtyard by Marriott Vasilievsky****

Ligging

dit uitstekende hotel in een paleisachtig gebouw is gelegen op een mooie en rustige locatie. De Hermitage en het centrum bevinden zich op loopafstand. Metro op 300 meter.

Faciliteiten

• receptie
• lobby, bar
• restaurant
• wifi
• fitnessruimte

Kamer

ruime kamer met telefoon, radio, wifi, minibar, kluisje en zithoek. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• 3- gangendiner
• speciale lezing over Rusland vandaag de dag

Zaterdag

Heenreis
U vliegt per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar Sint Petersburg, waarna een eerste kennismaking met de stad volgt. Tijdens de eerste avond wordt u meteen ondergedompeld in Russische sferen, want u gaat 's avonds naar de Kazankathedraal, de kathedraal die is gebouwd in opdracht van Catharina de Grote, om een Russisch-orthodoxe liturgie bij te wonen. Diner in uw hotel.

Zondag

Petrus en Paulusvesting en de hermitage
In de ochtend brengt u een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar o.m. Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsarenfamilie begraven liggen. De dichtgevroren Neva is een machtig mooi gezicht. Wellicht zien we zelfs een paar moedige ijszwemmers. Aansluitend gaat u naar het volgende hoogtepunt: de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt, maar ook de hele entourage is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe.

's Avonds dineert u in uw hotel en maakt u een lichttour met een lokale touringcar om te genieten van deze mooie metropool in kerstsfeer.

Maandag

Stadstour per lokale touringcar
Na het ontbijt haalt u uw winterlaarzen en -jassen tevoorschijn voor een stadstour. U verkent de in kerstsfeer versierde Nevski Prospekt, de Champs Elysées van Sint-Petersburg. Tinkelende belletjes vragen onze aandacht voor door paarden getrokken trojka's. Wellicht is het Grootvadertje Vorst met zijn Sneeuwmeisjes. U maakt o.m. een fotostop bij de Kerk van de Verlosser op het Bloed, die is gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II dodelijk werd verwond en bij de Izaäkkathedraal. U rijdt langs het voormalige woonhuis van Vladimir Poetin.
Juist in de winter is het prachtig om 's avonds in het Marinskitheater een opera- of balletvoorstelling mee te maken of om te midden van de Russen te genieten van een concert (optioneel, onder voorbehoud).

Dinsdag

Tsarendorp en Galadiner in Russisch paleis
Vandaag gaat u per lokale bus naar Tsarskoye Selo ('Tsarendorp', ook bekend onder de naam 'Poesjkin'), dat iets buiten Sint-Petersburg ligt. Onderweg kunt u al genieten van het ondergesneeuwde platteland. In Tsarendorp ziet u het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna. 's Avonds gaan de deuren van een Russisch paleis speciaal voor u open voor een keizerlijk diner in een bijzondere omgeving.

Woensdag

Russisch Museum
Na het ontbijt staat een bezoek aan het Russisch Museum op het programma. In de Hermitage heeft u de crème de la crème van de internationale kunst kunnen bewonderen, maar in het Russisch Museum maakt u kennis met echt Russische schilders en beeldhouwers. Hier ziet u o.m. werk van Ilja Repin, ‘de Russische Rembrandt’ en van Veresjagin, Vasnetsov en Aivazovski. In de middag kunt u eventueel ook een paar uurtjes winkelen in Gostini Dvor of in het statige, historische Hotel Europa een Russische high tea gebruiken. Aan het eind van de middag verzorgt Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar in uw hotel een lezing over Rusland vandaag de dag. Deze avond is er ook gelegenheid om een concert of voorstelling te bezoeken (optioneel, onder voorbehoud).

Donderdag

Vrije tijd en naar huis
Vrije ochtend om Sint-Petersburg op eigen gelegenheid verder te verkennen en om heerlijk te lopen door de knerpende sneeuw. De mogelijkheden zijn legio. Misschien wilt u naar de Tikhvin-begraafplaats waar o.m. Tsjaikovski, Moessorgski en Dostojevski begraven zijn of genieten van de pracht en praal van het Joesopov-paleis, waar Raspoetin werd vermoord. Uitgebreid winkelen op de Nevski Prospekt en op souvenirjacht kan natuurlijk ook. Matroesjka’s, wodka en kaviaar zijn aanraders. Aan het begin van de avond vliegt u met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Sint-Petersburg v.v. per KLM
• vervoer volgens programma per lokale bus met airconditioning
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• Galadiner in Russisch Paleis
• genoemde excursies
• diverse entreegelden
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Therese ter Haar tijdens de gehele reis
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

• lunches

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies (op bestemming bij te boeken)

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten € 95,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.