Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier Homebaltische statenVlieg-rondreis Ontdek de Baltische LandenReisnummer: VROE01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Ontdek de Baltische Landen
baltische staten | Diverse streken
Reisnummer: VROE01
va. 1189,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 10 juni 2019
In het kort
 Lezingen in uw hotel
 Nederlandssprekende begeleiding
 Voldoende tijd in de steden Vilnius, Riga en Tallinn
De reis
 Verblijf in goede 4* hotels
 Culturele reis
 Diverse stadswandelingen
7 dgn | 10-06-2019

Vlieg-rondreis Baltische Landen

Eeuwenlang waren Estland, Letland en Litouwen speelbal van diverse overheersers. Slechts een korte periode, van 1920 tot 1940, waren de landen onafhankelijk. Sinds 1990 zijn ze dat opnieuw en in 2005 zijn ze toegetreden tot de Europese Unie. De Baltische landen hebben elk een eigen geschiedenis. De Esten oriënteerden zich vanouds op Finland en Zweden, de Letten op Duitsland en de Litouwers op Polen. Dit is zowel aan het stedenschoon als op culinair gebied goed te merken.

Hoogtepunten

Stadswandeling Vilnius
Paneriai Holocaust monument
Stadstour- en wandeling Riga en Tallinn
Kaunas
Pärnu

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

Tijdens de rondreis verblijft u in uitstekende viersterrenhotels. De meeste hotels hebben een lift en airconditioning. De adresgegevens ontvangt u bij de reisbescheiden.

Maandag

Heenreis
Vandaag vertrekt u voor uw 7-daagse reis naar de Baltische Landen. Om 08.05 uur vertrekt u vanaf Amsterdam Schiphol naar Frankfurt. De geplande aankomst in Frankfurt is 09.10 uur. U stapt hier over op de vlucht naar Vilnius. Deze vlucht vertrekt om 10.00 uur. De geplande aankomst op de luchthaven van Vilnius is om 13.00 uur. U verblijft hier 2 nachten.

Dinsdag

Vilnius
We verkennen de historische binnenstad van Vilnius en bezoeken de kathedraal. We lopen door de oude Joodse wijk en zien de oudste universiteit in Oost-Europa. Vervolgens heeft u vrije tijd om zelf Vilnius te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid het indrukwekkende maar trieste KGB-gebouw bezoeken of onder leiding van Marie-Thérèse deelnemen aan de excursie naar het iets buiten Vilnius gelegen zeer indrukwekkende Paneriai Holocaust-monument (inbegrepen).

Woensdag

Kaunas en de Heuvel van de Kruisen
's Ochtends vertrekken we vanuit Vilnius naar Kaunas, de middeleeuwse stad van de belangrijke componist Ciurlionis, waar het naar hem genoemde museum gevestigd is. Voor we de grens naar Letland oversteken, stoppen we bij Siauliai, de Heuvel van de Kruisen. Eeuwenlang werden hier kruisen neergezet ter herdenking van de onderdrukking van de religie. De kruisen hebben dus niet alleen een religieuze betekenis, maar zijn ook een symbool van de eigen Litouwse nationale identiteit. We rijden verder naar Jugendstilhoofdstad Riga, prachtig gelegen aan de rivier de Daugava. Twee overnachtingen in Riga.

Donderdag

Stadswandeling en stadstour Riga
De vele torens en de Jugendstilgebouwen laten ons voelen dat Riga een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Vandaag de dag pakt Riga die rol weer bewonderenswaardig snel op en richt zich volop op Europa. Na de rondrit gaan we te voet verder in de oude binnenstad en zien de Koepelkathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e -eeuwse kruittoren. In de middag heeft u vrije tijd om de stad zelf te bezichtigen. 's Avonds is er gelegenheid om een programma in het theater bij te wonen (optioneel, ca. € 45,- p.p.)

Vrijdag

Pärnu en Tallinn
We verlaten Riga en rijden naar Estland. We drinken koffie in de badplaats Pärnu, gelegen aan de barnsteenkust, waar ooit de high society elkaar trof. In de namiddag heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de Estse hoofdstad Tallinn te verkennen. De laatste twee nachten verblijven we in Tallinn.

Zaterdag

Tallinn
We beginnen met een stadsoriëntatie langs de Finse Golf en de baai van Tallinn. We zien het zomerpaleis van Peter de Grote en rijden naar het oude centrum. We wandelen verder op de Toompea, de Domberg, waar we de Dom, de Russisch orthodoxe Aleksander-Nevski kathedraal en de Sint-Nicolaaskerk bewonderen. In de middag heeft u nog enkele uren vrije tijd. Na het diner kunt u een concert of een voorstelling bijwonen in de opera (facultatief en onder voorbehoud).

Zondag

Terugreis
Vrije dag om in Tallinn nog te genieten. Aan het einde van de middag vliegt u, via Frankfurt, van Tallinn naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Frankfurt-Vilnius en Tallinn-Frankfurt-Amsterdam per Lufthansa
• rondreis volgens programma per lokale bus met airconditioning
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt -
• laatste dag (m.u.v. diner op dag 2, 4 en 6)
• entreegelden
• deskundige begeleiding door Rusland en Baltische Landendeskundige Marie-Thérèse ter Haar
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage van max. 8 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:

• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• optionele excursies

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Lufthansa naar Vilnius en per Lufthansa van Tallinn naar Amsterdam. 1 stuk handbagage (8 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Vilnius
Tallinn