U bevindt zich hier HomenoorwegenOpplandHafjell

Wintersport Hafjell

Hafjell heeft voor elke wintersporter groot of klein, gevorderd of beginner zowel op de pistes als buiten de pistes een fantastisch aanbod. Van brede en eenvoudige pistes voor de beginners tot aan hoogwaardige Olympische pistes voor de skiër die echt wil worden uitgedaagd! Het Hafjell ski resort was tijdens de Lillehammer Winterspelen in 1994 de thuisbasis voor verschillende afdalingen en slalommen. Sindsdien heeft het skigebied een enorme ontwikkeling doorgemaakt waardoor het nu behoort tot een van de grootste skigebieden van Noorwegen. Doordat het gebied de afgelopen jaren zich flink ontwikkeld heeft, beschikt het over een uitstekende infrastructuur van liften en gondels over de gehele berg. Groot voordeel van Hafjell; bijna het gehele gebied ligt in de
zon waardoor het erg aangenaam skiën is van november t/m april. De 29 afdalingen van Hafjell zijn goed verdeeld over de verschillende niveaus. Zo kan je als beginner en gevorderde zonder problemen van het hoogste punt afdalen naar het dal.

Facts & Figures
• Seizoen: 6 (!) maanden, november t/m april
• Hoogte: 195 - 1060 meter
• Hoogteverschil: 865 meter
• Gemiddelde sneeuwval: 1,50 meter
• Skiliften: 18
• Afdalingen: 29
• Moeilijkheidsgraad: 30% beginner, 40% gemiddeld, 30% expert

Winterse activiteiten in Hafjell

Naast het skiën biedt Hafjell ook nog talloze andere mogelijkheden voor een heerlijk verblijf. Door de directe ligging aan de E6 kan je gemakkelijk de omgeving van Hafjell verkennen. Het Olympische park ligt op slechts 20 minuten rijden en is zeker de moeite waard om te bezoeken, ook Lillehammer zelf heeft een gezellig authentiek centrum met veel leuke restaurantjes. Houd je van wat meer uitdaging en snelheid? Op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Hafjell vind je de Olympische bobsleebaan of ga relaxed met de hele familie een avond naar het Hunderfossen winterpark!
Lees meer