arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandCruise over de romantische Rijn
Reisnummer: BBCB01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise over de romantische Rijn
Duitsland
  18 September LAATSTE PLAATSEN!
 O.a. Keulen, Koblenz, Straatsburg
 Oad Gasheer/Gastvrouw aan boord

Over de romantische Rijn

Deze cruise met de luxe en sfeervolle MS Crucebelle voert u vanuit onze eigen hoofdstad over de machtige rivier de Rijn naar karakteristieke steden als Koblenz, Rüdesheim en zelfs het Franse Straatsburg. Onderweg kunt u genieten van fantastische uitzichten en natuurlijk de uitstekende verzorging en service aan boord.

Lees meer over Cruise over de romantische Rijn

Hoogtepunten

Mooie binnenstad van Keulen en de Dom
Samenvloeiing van Moezel en Rijn in Koblenz; Deutsche Eck
Kronkelende Rijn bezaaid met burchten
Op een na grootste barokkasteel van Europa in Mannheim
Straatsburg, prachtige Franse stad in de Elzas

Dagprogramma

location_onInschepen
Vanmiddag gaan we rond 16:00 uur aan boord van het MS Crucebelle in Amsterdam. U kunt allereerst rustig het schip en uw hut verkennen. Aan boord krijgt u een welkomstcocktail en aansluitend
volgt een heerlijk diner.

location_onAmsterdam
Onze eigen hoofdstad is één van de meest populaire bestemmingen voor riviercruises in Europa. Het schip ligt vandaag de hele dag in Amsterdam. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de stadstour door Amsterdam (inclusief indien u het excursiepakket bijboekt) of u gaat op eigen gelegenheid de stad in.

location_onArnhem
De stad aan de Rijn kent een rijke geschiedenis en bekende plekken als de Eusebiuskerk, de John Frostbrug, Park Sonsbeek, de stadskelders en niet te vergeten de Korenmarkt. U heeft de mogelijkheid om het Openluchtmuseum te bezoeken (optioneel, aan boord bij te boeken).

location_onKeulen
In de ochtend bereiken we Keulen, waar we aan boord genieten van een heerlijk ontbijt. We liggen tot vanavond aangemeerd aan de rand van de stad, genoeg tijd dus om door de straten van Keulen te struinen. In de Altstadt was de Dom van Keulen na WOII een van de weinige gebouwen die nog overeind stond. Ook het Rathaus, verschillende musea en gezellige pleinen zijn een bezoek waard.

location_onKoblenz & Rüdesheim
Voordat u gaat genieten van het ontbijt is het schip aangelegd in Koblenz. De stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met smalle straatjes en vele winkels. Indien u wenst kunt u een wandeltour door Koblenz boeken (optioneel, aan boord te boeken en betalen). Tijdens de lunch vaart het schip verder naar het schilderachtige Rüdesheim waar u tijdens het diner aankomt.

location_onMannheim
Mannheim is de zogenaamde ‘kwadratenstad’, in de 17e eeuw met een rastervormig wegennet van de Neckar tot aan het slot ontworpen en aangelegd. U kunt ervoor kiezen om de stad te ontdekken, met het op een na grootste barokkasteel van Europa en haar Jügendstilpark. Ook krijgt u vandaag de mogelijkheid om Heidelberg te bezoeken, Heidelberg is een schitterende stad aan de Neckar, met als hoogtepunt het Heidelberger Schloss.

location_onStraatsburg
Het Franse Straatsburg is een prachtige stad op de grens met Duitsland. Het gezellige oude stadscentrum, La Petit France, met vakwerkhuizen en overal bruggetjes geven de stad een uiterst sfeervol karakter. U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken (inclusief indien u het excursiepakket bijboekt).

location_onTerugreis
U bent vanmorgen aangekomen in Mainz waar u na het ontbijt gaat uitschepen. U wordt met de bus naar Nederland gebracht.

Accommodatie(s)

MS Crucebelle ****+

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van het geheel gerenoveerde schip MS Crucebelle met een zeer fraaie uitstraling. In de ruime panoramalounge of in de gezellige bar kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u over de Rijn vaart. De r...

Lees meer
MS Crucebelle ****+
sluiten
Schip MS Crucebelle **** - aanzicht
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - 2 persoons hut
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Dekkenplan MS Crucebelle
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - lounge
Schip MS Crucebelle **** - receptie
Schip MS Crucebelle **** - receptie
Schip MS Crucebelle **** - restaurant

Algemeen

Geniet van een heerlijk verblijf aan boord van het geheel gerenoveerde schip MS Crucebelle met een zeer fraaie uitstraling. In de ruime panoramalounge of in de gezellige bar kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u over de Rijn vaart. De royale opzet, het sfeervolle interieur, de uitstekende verzorging en de faciliteiten van dit prachtige schip maken uw riviercruise tot een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• bar
• restaurant
• zonnedek
• whirlpool

• wifi (tegen betaling) per persoon
1 uur € 5,00
3 uur € 12,50
24 uur € 19,50

• lift (niet naar zonnedek, hoofddek huttype B1 en benedendek )

Hutten

Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast, föhn en kluis. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek ( =Promenade dek A) en Middendek (=Hoofddek B2)
Hier vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters en een Frans balkon. Er zijn twee aparte bedden die ook naast elkaar gezet kunnen worden. De hutten met Frans balkon hebben ook een zitje ( 2 stoelen en een tafeltje).

Standaard Middendek (=Hoofddek B1) en Benedendek (C)
Op het middendek voor en op het benedendek liggen de overige tweepersoonshutten, deze zijn 11m2. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.
Deze hutten zijn NIET bereikbaar per lift.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag.
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend volgt het diner
• 's Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee.
• Onbeperkt koffie/thee service (automaat)op gezette tijden
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack.
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner.
• Bagageservice aan boord
• Elke avond live muziek in de bar


Rolstoel en rollator
Heeft u een rollator of rolstoel (alleen inklapbaar), dan kunt u deze meenemen. Om veiligheidsredenen die de rederij hanteert mogen deze niet aan boord gebruikt worden. Uw rolstoel of rollator kunt u bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt, dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator meeneemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. De excursies die deel uit maken van het programma kunnen alleen vooraf geboekt en betaald worden. Aan boord heeft u de mogelijkheid om optionele excursies bij te boeken en te betalen aan de rederij.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Zij zijn enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Ze spreken de talen en zullen er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Indien u hulp nodig heeft om bijvoorbeeld exursies aan boord te boeken kunt u bij hem/haar terecht.

Fietsinformatie

Extra's

Bij te boeken extra

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw riviercruise kunt u een excursiepakket met de volgende excursies bijboeken;

Wandeltour Amsterdam
Ontdek Amsterdam tijdens een 3 uur durende wandeltour o.l.v. een deskundige gids. Met duizenden monumenten en historische gebouwen heeft Amsterdam het grootste historische centrum van Europa. De stad onderscheidt zich door zijn drie grachtengordijnen, omringd door uitbundig versierde koopmansh...uizen en pakhuizen die zijn gebouwd in de 17e eeuw, de Nederlandse Gouden Eeuw.

Wandeltour Keulen
Met een geschiedenis van bijna 2000 jaar is Keulen (Köln) een van de grootste en oudste metropolen van Duitsland. U zult vol ontzag zijn door de majestueuze kathedraal, de Dom van Keulen, een van de grootste in Europa en de belangrijkste bezienswaardigheid van Keulen. De fysieke uitstraling van het moderne Keulen logenstraft zijn oude erfgoed. Geallieerde bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten zo'n 90 procent van de stad; daarom is veel van wat u ziet herbouwd in de jaren 1950 en 1960. Onder leiding van een deskundige gids hoort en ziet u al wandelend over de geschiedenis van deze prachtige stad en de bezienswaardigheden.

Stadstour Heidelberg en bezoek Slot Heidelberg (incl. entree)
Vanaf het schip vertrekt u voor deze 4 uur durende excursie per bus van Mannheim naar Heidelberg.
De prachtige barokstad aan de zuidelijke oever van de rivier de Neckar is alleen toegankelijk voor voetgangers. De stad heeft een heel mooi oud centrum en prachtige kerken. Aansluitend brengt u een bezoek aan Slot Heidelberg.
Het Slot is een aangename combinatie van ruïnes, gerestaureerde kamers, een enorm wijnvat, uitkijkterrassen, een uitstekend apotheekmuseum en zelfs een trouwkapel.

Bus- en wandeltour Straatsburg
Straatsburg wordt beschouwd als de dochter van de Rijn. Het staat bekend om zijn geschiedenis, kathedralen, architectuur en gastronomie. Tijdens deze wandeling ontdekt u interessante historische bezienswaardigheden. Petite France is een gebied op het Grand Île, het Venetië van het noorden genoemd vanwege de smalle straatjes en grachten. U waant zich in de middeleeuwen.
Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het gebouw van de Kamer van Koophandel aan het grote plein Place Gutenberg en de Kathedraal.
Tot 1874 was de Cathédrale Notre Dame de hoogste kerk ter wereld; vandaag is het de zesde en domineert de toren de skyline van Straatsburg.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+13foto's

Businformatie

Algemeen

Tourist Class Bus:
De bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu:
• aantal zitplaatsen varieert van 48 t/m 61 stoelen
• comfortabele stoelen
• onderlinge afstand stoelen: ca. 75 cm
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U wordt middels een directe servicelijn vanaf uw opstapplaats, via verschillende opstapplaatsen, en geheel gratis direct naar het schip gebracht.

Parkeren in Goor en Lijnden
Als u opstapt in Goor (Breukersweg 2) of Lijnden (Hoofdweg 329) kunt u de auto gedurende de vakantie parkeren voor slechts € 1,- per dag.

Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen:
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
GELDERLAND  
Apeldoorn Carpoolplaats A-1, Kayersdijk nog niet bekend
Arnhem parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotelnog niet bekend
Nijmegen/Wijchen Café de Teersdijk, Graafseweg 985nog niet bekend
NOORD-BRABANT  
Breda/Prinsenbeek Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog ,nog niet bekend
Eindhoven P+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304nog niet bekend
Tilburg Zwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1nog niet bekend
NOORD-HOLLAND  
Amsterdam Kade de Ruijterkade ( Riviercruise),nog niet bekend
OVERIJSSEL  
Deventer Parkeerplaats McDonald's, Deventerweg 121anog niet bekend
Enschede Station NS, Kennisparknog niet bekend
Goor Busgarage, Breukersweg 2nog niet bekend
Hengelo (ov) Shell Platinastraat 2, zijkantnog niet bekend
Zwolle P+R Hanzelaan/achterzijde Station NS ,nog niet bekend
UTRECHT  
Amersfoort De Brand, bij hotel Campanile nog niet bekend
Utrecht Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1nog niet bekend
Veenendaal NS Station Veenendaal de Klomp, Dokter Hoolboomwegnog niet bekend
ZUID-HOLLAND  
Den Haag Touringcarhalte Prinsessegracht,nog niet bekend
Rotterdam Capelsebrug Rijckevorselplein voor Metrostation,nog niet bekend

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus naar schip en v.v.
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkVolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkkoffie/thee met gebakjes
checkkapiteinsdiner incl. één drankje
checkgratis koffie/thee van 06.00 - 22.00 uur
checkhigh tea of avond snack (afhankelijk van het dagprogramma koffie/thee met cake)
checkInternationale bemanning aan boord
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursiepakket (wandeltour Amsterdam, Heidelberg kasteel tour, stadstour Straatsburg en wandeltour Keulen) € 175,- p.p. (bij boeking opgeven en betalen)
checkoptionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkfooien

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Crucebelle Benedendek Voordeel